Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vidi pretis napravio biciklo u ratu a nas lagali da ne radi. Mi morali koristiti ono izrađeno u socijalizmu, džubrad jedna.
Sinoc citam o legendarnom Dedi i njegovom improvizovanom topu, danas o Irfanovom biciklu. Ne mogu vam opisati kakvi su mi osjecaji trenutno, jer je moj rahmetli otac u vrijeme rata naoružao cijelu mahalu sa improvizovanim puškama kućne radinosti. Nisam siguran da li ima još i jedna u životu.
Men se čini VBR namontiran na njega od vodovodno kanalizacijskih cijevi ili griješim
blizu si. cijelo je biciklo zapravo napravljeno od vodovodnih cijevi. remek-djelo
ma ovo se moze jos voziti :)
jao irfane, ne blamiraj se. Sad chu i ja otvoriti jedan ratni muzej; imam jednu jaknu koju sam nosio u ratu, shto je chini "ratnom jaknom", onda chu izvuchi bidone/kanistere koji su sluzhili u ratu da se voda donese, to su naravno ratni bidoni/kanisteri. Kucha u kojoj sam zhivio tokom rata je naravno ratna kucha, mogla bi biti muzej. Potrebno je samo da izbacim iz kuche sve shto sam u nju unio poslije rata.
donesi i nju, i ponesi malo "ratnog sijena" ako je ostalo, da jede autentichnu ratnu hranu.
Kakvo je to "ratno biciklo"? Ok za to sto se koristilo u ratu kao jedino prevozno sredstvo , ali naslov "ratno biciklo" ?! Pa nije iz Mad Max izasao jbt.
To ti je specijalni blindirani bicikl sa gumama otpornim na metke
Da sam znao i ja bih "kupio" jedan sa "Koreje".lol