Komentari (149)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To je nekada bilo moćno.... Nekadašnji PiO je imao domove, hotele, stanove (tek nedavno su rasparčali 600 stanova predratnog PiO Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine)... PiO je bio vlasnik i moćnog računarskog sistema ERC, imao PRIHODE i tako uzdržavao stabilnost fonda... Danas ta imovina ide na doboš, bud- zašto u upičku materinu... sitna lova će kao u "stabilizaciju" sistema što znači u neproduktivnu potrošnju.... tajkuni će "hajrovati extra lokaciju" za stambeni kompleks i nadžidžati kakvu budalaštinu za "vijek vijekova".... i nije vam valjalo socijalističko samoupravljanje, bagro neradnička i lopovska....
Odavno neko nije napisao nesto pametnije!
Neki dan gledam video rat u Sarajevu ... i bas ovu zgradu pokazuju .. Ne ponovilo se nikad nikom .. a Dusmanima sjeme se zatrlo !
slobodno imenuj dusmane, a to su srpski agresori na međunarodno priznatu nezavisnu i suverenu Republiku BIH.
Od rata se pitamo ko je bacio oko na njega i na prekrasnu lokaciju !? Sad cemo da vidimo.
Šta će sad onaj što reklamira zaštitu od ptica? Ostade bez besplatnog "bilborda"
Najjaca reklama sto je ikad iko imao u gradu, realno :D
Jašta je! I čuj zaštita od ptica... Mislim znam šta je u pitanju, ali zar nije to mogao drugačije definisati? :)
,,Jedna vrća zlata mom Bakiru,, TV Alfa, Fahrudin Radončić, najvažniji politički partner Bakira Izetbegovića JAD I BIJEDA (uprkos im pokradenim milijardama)
Laž! Kladim se unaprijed da se sve ovo ,,namjestio,, da se zna ko će kupiti Dom penzionera i da će se to prodati u bescjenje jer je namještaljka u pitanju a od te nikakve sume novca će se ko bajagi oporaviti penzioni fond. LAŽ, JOŠ JEDNA U MILIJARDU PRIJE NJE.
Penzionere treba u sumu-prirodu a ne ovdje da udišu naj veći smog KS
netreba dati tornjaku smradoncicu-braboncicu da ga kupi ni po koju cijenu.
Interesujeme samo koji ce ga ratni porofiter kupiti ili novopeceni milioneri
a jedna vreca zlata za mog bakira????
Davno se Šćepo na njeg namjerio. Hoće da uveže sve oko sebe!
Samo nek s gradi. Sto god bude bice ljepse od rusevine. Pa i stambena zgrada na istom principu samo visocija nek bude, tipa sibice na socijalnom. Sto da ne. Hotel ili trzni centar, svejedno..visekatnica, u staklenom obliku itd..
Red je bio, kad god da prodjem tuda imam osjecaj da je rat prije mjesec dana zavrsio a ne prije 20 godina
http://boljatuzla.ba/svi-biseri-predsjednika-fbih-fadila-novalica-sa-danasnje-sjednice-parlamenta/
Ovo govorim laicki, ali zar Zavod PIO nije mogao da digne kakav kredit kojim bi obnovio ovaj dom za penzionere?? Kada pogledam u Sarajevu, sta se sve naziva Domovima za brigu i smjestaj starijih lica, kada bi se ovaj dom doveo do prijeratnog stanja, sigurno bi bio konkurentniji, otvorena radna mjesta za njegovateljice + ostali kadar.
Prije 20-25 godina Nedzarici nisu bili dobra lokacija kao danas! Sarajevo se mnogo prosirilo, a dio uz GGM od Marijin Dvora do Ilidze je JAKO POPULARAN a u to spadaju i Nedzarici. U novom dobu, mjesto starackom domu nije na "elitnoj lokaciji", a pogotovo ne na ovakoj BUCNOJ LOKACIJI koja se moze iskoristi za ODLICAN poslovni prostor. Mjesto STARACKOM DOMU je na MIRNOM MJESTU poput Nahoreva, Betanije, Sipa i Sokolovic kolonijez
u Mostaru treba hotel penzionera cjeli iznajmiti institucijama jer se i dalje balaha izdavajuci prostore raznim mesetarima.
Možeš li još jednom spomenuti Općinu Ilidža? Nisam dobro pročitao.