Novi sistem
191

Sarajevo taxi će dobiti savremeni dispečerski centar

D. Be.
Foto: K. S./Klix.ba
Korisnici usluga Sarajevo taxija uskoro će lakše i brže doći do željenog prijevoza s obzirom na to da se radi na izgradnji savremenog i većeg dispečerskog centra, a trenutno se vode i pregovori o mogućnosti kartičnog plaćanja prijevoza.

Prema riječima direktora Udruženja Sarajevo taxi Envera Suljagića, zbog proširenja i unapređenja sistema te lakšeg praćenja rada i sigurnosti korisnika, ali i vozača, radi se na proširenju postojećih kapaciteta i otvaranju novih radnih mjesta.

"U dispečerskom centru će biti postavljena najbolja oprema, a u dogovoru s BH Telecomom instalirat ćemo novi sistem komunikacije", rekao je Suljagić.

Izgradnja savremenog centra za dispečere podrazumijeva premještanje radiosistema i usluge aplikacije MojTaxi u jednu prostoriju, što do sada nije bio slučaj.

Suljagić otkriva da bi korisnici taksi prijevoza u Kantonu Sarajevo uskoro mogli vršiti kartično plaćanje te da postoji ideja o postavljanju 24-satnog videonadzora na štandovima.

"U pregovorima smo s nekim bankama, ali trenutno traže veliku proviziju, što bi išlo na štetu našim strankama. Tražimo rješenje kako korisnici taksija ne bi imali dodatne troškove prilikom plaćanja karticom", istakao je direktor Sarajevo taxija.