Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za domovinu spremni! Pozdrav domovini RBH!
Borci podrumasi,profiteri,sverceri,pravih samo simbolicno...
Čuj "šehida". Onda recite jasno da ste bili Alijina vjerska vojska, a ne ABiH. Koga vi tu palamutite!!!
Pa dosta više , dokle sa falsifikovanjem istorije, nije izgubila rov jer ih gotovo nisu ni imali, na njihovoj zoni odgovornost je bila Špicasta stijena sa koje je cijeli rat sijana smrt po gradu , da je Špica bila u zoni Zajkinih ili Šehovićevih vitezova ovi bi je lopatama srusili za tri i po godine. Zasto se ova djeca i javnost lažu to je veci zločin. 105 nije nista napravila cijeli rat sta su to oni i gdje oslobodili, neka mi neko kaze. Imali su kazu sedam ljiljana pa samo moja izviđačko diverzantska četa je na kraju rata izašla sa sedam ljiljana od toga dva posthumno (ovo nije za pohvalu ali samo da se zna). Stalno se favorizuje ova brigada još kazu najpoznatija , na sramotu i njima i vama novinarima.
Mala replika,kao prvo ne slažem se sa gore navedenim tvrdnjama jer ja sam bio aktivni učesnik u ovoj brigadi i kao što ja nemogu za bilo koju ratnu jedinicu reći o njenom ratnom putu jer nisam bio pripadnik iste tako nije u redu da netko ko nije bio pripadnik 105. Motorizovane komentariše njen ratni put. Ja sam se lično dva puta penjao na Špicastu stijenu,prvi put 1994 u februaru i drugi put 1995 u septembru zajedno sa Crnim Labudovima i Odredom Bosna,Zeko treba da se malo informiše gdje su bile linije na potezu Sjenicka Kosa-Hladivode 1992 godine a gdje 1995 godine,malo da se informiše i o Nišićkoj visoravni 1994-1995 pa onda neka objektivno komentariše. Mene bi lično bilo stid omalovažavati bilo koju ratnu jedinicu koja je imala Šehide i ranjene a pogotovo zbog dezertera po dijaspori koji su sve to gledali na TV. Topa nikada nije bio pripadnik 105. samo da se zna.
Kad vidim ove klosare (osim Krluca) sto su ko fol postrojili ove malisane srce mi se cijepa za sta sam se ja borio i krvario u ovoj brigadi
Evo jos jedne slavne, viteske, itd :-) O tugo jesenja.
"p@pi" završile su eno na slikama skupa sa oficirima u Banja Luci, i to sve sa uniformama i kokardama, jarane - pa ti vidi...