BiH
0

Sarajevo: Sanader se sastao s Ljubićem i Čovićem

FENA
Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić razgovarao je jučer u Sarajevu s predsjednikom HDZ-a RH i predsjednikom hrvatske Vlade Ivom Sanaderom o stanju u BiH, ustavno pravnoj poziciji hrvatskog naroda i međustranačkoj suradnji, priopćeno je iz Ureda za informiranje te stranke.

Nakon toga održan je i zajednički sastanak Bože Ljubića, Ive Sanadera i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića na kojemu se razgovaralo o suradnji hrvatskih stranaka i koalicija s ciljem postizanja suglasnosti o bitnim pitanjima, posebno o predstojećim reformama u BiH, ponajprije ustavnim reformama.

Sugovornici su zaključili da te reforme moraju počivati na načelima koja će osigurati punu suverenost i konstitutivnost hrvatskog naroda u funkcionalnoj i demokratskoj Bosni i Hercegovini i da je suradnja hrvatskih političkih stranaka neophodna radi usuglašavanja stajališta.

U tom kontekstu Božo Ljubić će kontaktirati i predstavnike ostalih političkih stranaka i koalicija kako bi, polazeći od već potpisane izjave osam političkih stranaka o ustavnim promjenama, zauzeli zajednička načela za pregovore o ustavnoj reformi.