BiH
74

Sarajevo: Razmjena udžbenika među osnovcima pun pogodak

Piše: N. J.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Udruženje mladih "No problem" organizovalo je danas u Sarajevu manifestaciju "Otvoreno srce" na kojoj je upriličena razmjena knjiga i udžbenika za učenike osnovnih škola.

Manifestacija je upriličena u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo na Grbavici i trajat će danas od 17 do 21 sat, a organizatori su zadovoljni odzivom.

"Dosad je, u samo sat trajanja manifestacije, razmijenjeno 300 udžbenika i knjiga. Učenici koji donesu svoje udžbenike dobiju vaučere, za koje kasnije mogu dobiti knjige i udžbenike koji njima trebaju", rekla je za Klix.ba organizatorica ovog projekta Ivana Terović-Oruč, dodajući kako im je drago da roditelje mogu poštedjeti barem jednog dijela troškova za predstojeću školsku godinu.

Ističe kako je atmosfera odlična, te da su upriličene i radionice kako bi se djeca družila dok čekaju na svoje knjige.

"Djeca su dobila blokove za crtanje, bojice, plastelin, tako da se svi odlično druže. Naravno, oni koji ne mogu odmah pronaći knjigu koja im odgovara imaju gdje i sa kim ostati i lijepo se družiti, što nam je također bio cilj", navela je naša sagovornica.

Dodala je kako će zbog pokazanog interesa akcija biti upriličena barem još jednom za ovu školsku godinu, a svakako i za naredne.