Investiranje u obrazovanje
0
Sarajevo postaje regionalni studentski centar
Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije ni cudo sto vise od pola drzave Sarajevo ne smatra glavnim gradom kad ko god nije \"isarajva\" predstavlja nekakvog seljaka ili osobu drugog reda. Sve zahvaljujuci malogradjanima iz velikog grada. Ne zapitas se nikad koliko grad dobija od ovih 40 hiljada studenata do sad...Kome placam kiriju, plin onaj najskuplji hljeb na svijetu...Normalno da ce vam uzimati taj najskuplji hljeb/kruh iz usta vas djece jer imaju fakultet pod nosom i opet im mrsko doci na predavanja, bolje je na kaficu pred ekonomiju, alfonso, central ebo skolu...Eto pozdrav iz Tesnja.
bice picetine ko blata
Sarajevo-x briše komentare, zabranjuje slobodu misli i izrazavanja. Ko vam je u uređivačkom odjelu - Staljin??????
Mašala biće školovanih muslimana, a kmetove troprstaše treba zaposlit da timare konje na beglucima i u hanovima.
Sarajevo uber alles ! Prvi smo imali tramvaj u Evropi, a drugi u svijetu. U ono vrijeme kraljica Elizabeta se kupala 1 mjesecnog, a nas se obicni narod mogao kupati svakodnevno, jer smo imali razvijen vodovod. U Parizu se ljudi uopce nisu kupali, samo nanosili parfeme. I nek meni kaze neko da je razvijeniji od Sarajeva puu !!
I koliko ce kostati diploma posto vidim da se u BiH diplome mahom kupuju.. Kad dodje u BiH da ponesem dva do tri doktorata za prijatelje, pa da mi se umota par magistrata za kosmije...
ova tema nije za srpski idioti ne znaju oni sta je skolovanje
Neka studenata i stranih i domacih, samo da jos koju knjigu procitaju mimo djonova...pardon, mislim strucne literature. A ne, zavrse faks zato sto ga trebaju zavrsiti, a poslije ni habera, kofol opasni jer imaju papir u djepu a neznaju se hljeba najesti. Za ovu avanturu u BiH treba malo vise shlifa, znanja, informacija, tolerancije, timskog rada, pameti, a manje kafa, shuplje i neefikasnosti i nerada. Treba se strucno usavrsavati, raditi i studirati ono sto se voli i za sta se ima smisla, a ne eto ja cu upisati DIF da imam fakultet neki, nebitno sto imam tristo kila i sto sam klj od sportiste. Naravno da se treba skolovati i vise ulagati u edukaciju, pa ljudi, mi smo u Evropi u 21. vijeku gdje prevladavaju informacije, informaticko doba, vrijeme je da moramo da se usavrsavamo iz dana u dan, trebamo biti pismeni i spremni da se suocimo i sa svim razvijenim zemljama sutra a ne da trazimo precice preko stela i korupcije.
pa i prije rata je u sarajevu studiralo puno klinaca iz arapskog svijeta. smiješno je što su se brže i bolje uklapali u životne tokove grada nego studenti koji dolaze sa romanije i durmitora
Sranje je i šuplja priča da je Sarajevo multikulturan grad. Nikad nije ni bio, nit je bio za vrijeme Yu države. Gdje su Budisti, Portugalci-katolici, Kinezi, Navaho Indijanci, Šintoisti, Aboriđani, Finci u Sarajevu da bi bilo multikulturan grad??? To što je bilo okupirano od strane srba i hrvata i što su bošnjaci u vlastitom gradu trebali glumiti tupane i predmet TLN skečeva, to je zato što su sami dopustili i povjerovali lažljivim pričama koju su im ovi podmetnuli. Prije toga opljačkavši ih dobro i za zemlju i za zanate.
E jadan ti!
Mozda jeste opremom daleko iza Bg i Zg, ali potencijalom je rame uz rame sa njima (u najmanju ruku). Pogledaj usput negdje rezultate nekog regionalnog takmicenj studenata i sve ce ti biti jasno.
Cega? Islamic Studies? Hrrrrkkkkk, pljucccccc
sarajevski unverzitet je svjetlosne godine daleko iza bg I zg .. niko od hriscana nece ovdje studirati ..ali zato bogati arapi ce vidjeti sa kao kapiju ka evropi ..ima logike
..treba ispraviti..postati MUSLIMANSKI univerzitetski centar ..i privuci arape i turke da plate skolovanje ovdje ..
Sarajevo,kao grad multikulture,razlicitih etnosa i razlicitih konfesija,je utemeljio Isa Beg.Sarajevo je kao takvo primilo razlicite vjere i narode,Sarajevo je bilo pojam multikulture,bilo,ostalo i bice! Dobro dosli i ostali u Sarajevu,pogotovo visoko-obrazovani,pametni i kulturni ljudi! Ne obazirite se na ove bolesnike,koji su se strmeknuli sa durmitora a kojima je Tito skidao opanak 1945.Oni misle da su Sarajlije ,ali sa sarevom i multikulturom nemaju nista. Svaka cast ovom studentu iz Tesnja,dobro je napisao komentar
ko hoce vratit ce se ko nece ostat ce ne moze mu niko zabraniti ! nije sarajevo privatna imovina da mozes nekom zabraniti da zivi i radi u njemu! za svoje pare mozes zivjeti gdje ti je volja! jasnooo!