BiH
9

Sarajevo: Počinje izlijevanje betonske ploče u Ferhadiji

FENA
Ulica Farhadija u Sarajevu
Ulica Farhadija u Sarajevu
Završena je rekonstrukcija komunalija u ulici Ferhadija (od Ekonomskog fakulteta do Apoteke "Stari Grad", kod Katedrale), a u toku je postavljanje tačkastih slivnika.

Pored postavljanja slivnika u toku je i ugradnja novih ivičnjaka, a sutra će početi izljevanje betonske ploče. Sutra počinje tamponiranje terena i njegovo nivelisanje za izljevanje betonske podloge, na koju će se poslije postavljati nove ploče. Uporedo s betoniranjem ploče postavljat će se ivičnjaci na mjestima gdje do sada nisu ugrađeni, rečeno je Feni u Općini Stari Grad.

Radi se o projektu nastavka rekonstrukcije drugog dijela ulice Ferhadija, od Ekonomskog fakulteta do Apoteke "Stari Grad", kod Katedrale. Projekt podrazumijeva uklanjanje i odvoz postojećih ploča, izradu novog tampona, armirano-betonske podloge, slivnika i ivičnjaka, te ugradnju novih ploča od prirodnog granitnog kamena.

Rekonstrukcijom je obuhvaćena i kompletna izmjena infrastrukture koja obuhvata vodovodne, plinske i telefonske instalacije, te izgradnju novih potrebnih priključaka za oborinsku kanalizaciju.