Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne znam zašto se piše o autentičnosti Baščaršije. Ploče na trgu nisu autentične, stavljene su negdje prije ZOI u Sarajevu. same ploče tu su po meni najmanje sporne, iako sada Baščaršija vise liči na Dubrovnik. Neonske lampe i reklame, vrišteće boje mjnjačnica, prodaja dresova, prodavnice robe kojima tu ne bi trebalo biti mjesto je ono što ubija Baščaršiju i njen duh. Ona komunistička vlast je propisala da natpisi mogu biti na drvetu ili u koži. Nova, SDA vlast je optužila komuniste da nikada nisu razumjeli duh Baščaršije i nisu je čuvali i održavali. Zato je sada (neautentična) ujednačenost drvenih dućana drastično izmijenjena, može šta god ko hoće, pa su i stilovi i boje drukčije, sve do neonki. Ako iko zna kako treba izgledati vašar, oni znaju i od Baščaršije su to i postigli.
čiji si ti tako pametan :) pa znas o auteticnosti ovom onom bla bla .....u svakom slucaju ja nebi nikako dirao ono postojece poplocanje ....pozZ
Dragi Witch doctor, dovoljno godina imam da sam gledao kad su popločavali Baščaršiju i unificirali radnje na trgu i u Saračima, a ti si očito neka novija generacija. Za to ne treba biti doktor nauka, ili misliš da je stroboskopsko osvjetljenje na čaršiji sasvim OK?. Postojeće ploče na Baščaršijskom trgu, (a nekada je bila kaldrma) su zgodne da se polome noge, jer su neravne, nestabilne i klizave kada pada kiša i kada padne snijeg. Ali se mogu složiti s tobom, ako misliš da one bolje odgovaraju ambijentu od budućih, Dubrovnik style ploča.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Danas popločaju a sutra ploce otpadaju jer ulaze sa kojekakvim caddy - ima,kamionima..snijeg ciste sa bagerom
Konacno da se promjene sve podzemne instalacije, ima ih starih sigurno i po sto godina.
''Na Baščaršijskom trgu'' - pa samo taj trg se i zove Baščaršija, a drugo, piše se baščaršijskom, malim slovom.
Ljudi budite svjesni da nije samo stvar u plocama i kamenju... koje je fakat opasno po zivot u vrijeme zime i snjegova...a to najbolje znaju oni sto su tu non stop... stvar je i u vodovodnoj i kanalizacionoj mrezi... pa nisu se cijevi mjenjale preko 100 godina... sve je to zajedno dotrajalo... i plus ko kaze da ulica Saraci koja je poplocana novim plocama nije lijepa onda fakat nije normalan... samo neka se sve uradi kvalitetno kao u pomenutoj ulici sve ce biti super... lijep pozdrav
_"Sarajevo: Počeli radovi na Baščaršijskom trgu" KO JE BIO TAKO PAMETAN DA RAZROVI BAŠČARŠIJU U JEKU TURISTIČKE SEZONE??? Zar se nije još malo moglo sačekati? Ima li kod nas uračunjljivih na mjestima gdje se odlučuje?
To "u jeku sezone" ne vazi za Septembar vec za period maj-august, i sada ima turista ali u manjem broju. Nece ga vala ni u januaru roviti kad padne snijeg.
Svake godine isto ....................
Koja to budalina dopušta radove u sred turističke sezone. Rekonstruiši u novemru i decembru. Taman sam htio pred Bajram doći na nekoliko dana ali sada odustajem kada sam vidio bager na Baščaršiji.
nista novembar decembar ne fata beton po zimi tako da samo u sezoni i udri :-)
ne.ti dodji u decembru,a neka nama urede Trg sada.bez tebe svakako mozemo i da nam ne dodjes.jadna majko kad tebe bager uplasi hahahha
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
drugim rijecima opet SADAKA. pa mozemo li mi sta od svojih para naparviti.
SaDAka
"Neimari" d.o.o. jarane.
"Nemari" za sezonu jarane...
Nekoliko režijskih firmica za građevinarstvo ostali bez posla i krenuli u rekonstrukcije postojećeg stanja trgova za što nema nikakve potrebe trošiti budžetski sredstva.
Te ploce ce biti kao i one u Ferhadiji, pa onda ponovo slijedece godine radovi, i stalno tako u krug, tender do tendera, trljaju se ruke, svrbe dlanovi.