BiH
0

Sarajevo: Kompanija AirAba prezentirala svoje usluge

FENA
Kompanija AirABA, prvi alternativni operator koji je dobio licencu za terminiranje fiksnog telefonskog saobraćaja u BiH, predstavila je danas u Sarajevu svoje usluge.

AirABA prva je kompanija u BiH koja nudi puni paket telekomunikacijskih i Internet usluga koristeći se bežičnom tehnologijom.

Generalni direktor kompanije Mirsad Čaušević kazao je da je AirABA kćerka firma globalne telekomunikacijske kompanije ABA Net sa sjedištem u SAD-u u kojoj 80 posto vlasništva pripada ljudima porijeklom iz BiH. Težište projekta je korištenje savremenih tehnologija i pružanje usluga po povoljnim cijenama.

Čaušević je kazao da će njihove usluge biti dva do pet puta jeftinije u odnosu na druge operatere. U početku će, prema Čuševićevim riječima, težište biti na pravnim subjektima, a među prvim korisnicima su već Energoinvest d.d. Sarajevo, Holiday Inn, a u Međugorju su telefonske centrale ove kompanije.

AirABA se koristila najsavremenijim tehnologijama da bi postigla da usluge budu jeftinije i raznovrsnije, a prodaja je organizovana na tzv. američki način uz direktni pristup, kazali su tehnički direktor Haris Čaušević i šefica prodaje ove kompanije Mirsada Jamak.

AiRABA nudi lepezu telefonskih usluga prilagođenu potrebama telefonskih operatora, pravnih i fizičkih subjekata, u koju spada i u svijetu sve raširenija usluga VoIP telefonije.

VoIP neograničenom fleksibilnošću omogućuje obogaćivanje telefonskih usluga, istovremeno smanjujući njihove cijene, a VPN solucija ove kompanije simulira sigurnu, privatnu mrežu podataka između lokacija, koristeći kriptografski zaštićenu tehnologiju i Internet.

Zbog jednostavne integracije AirABA VoIP telefonske usluge s uslugom Internet pristupa, giganti, hoteli, srednje i male firme, Internet Caffei i Internet klubovi mogu svojim korisnicima osigurati povoljne cijene telefonskih poziva i u isto vrijeme proširiti svoju ponudu.

Koristeći se WiMax tehnologijom koja ne zahtijeva optičku vidljivost i nezavisna je od vremenskih prilika, AirABA može korisnicima osiguratii kvalitetnu i široko dostupnu telefonsku uslugu, ne oslanjajući se na tradicionalnu žičanu tehnologiju.

AirABA ističu predstavnici ove kompanije može značajno podržati vođenje biznisa.