Sarajevo
0

Sarajevo: Izmjena režima saobraćaja u petak i subotu

FENA
Zbog mirnog protesta Saveza logoraša BiH, pred zgradom Vlade Federacije BiH, u petak 9. maja od 11.00 do 11.30 sati doći će do izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću GRAS-a.

Tako trolejbuske linije br.102 i 107 koje saobraćaju do Jezera neće biti u funkciji odnosno vozila na tim linijama će u pomenutom periodu od Skenderije biti preusmjeravana na terminal Trg Austrije.

Linije br. 20 - Park - Jagomir, 68 Sutjeska - Poljine i 69 Sutjeska - Nahorevo mijenjaju polazni terminal i polazit će od raskrsnice ulica Alipašina i Bolnička, a u smjeru prema Jagomiru, Poljinama i Nahorevu dijelom će mijenjati trasu i saobraćat će ulicom Alipašina - pored Stadiona Koševo, te ulicom Patriotske lige.

Linija br. 62 Drvenija - Gornji Velešići, u smjeru prema Velešićima, dijelom će mijenjati trasu i saobraćat će ulicama Hamze Hume, Maršala Tita, fra Anđela Zvizdovića, Kranjčevićeva, Halida Kajtaza do Gornjih Velešića.

Linije koje polaze s terminala Dom Armije za Podhrastove, Breku i Breku II, kao i linije koje s terminala Park polaze za Hrastove i Sedrenik mijenjaju polazni terminal i polazit će od raskrsnice ulica Alipašina i Bolnička, te će u smjeru A dijelom mijenjati trasu i saobraćati ulicama Alipašina, Stadion Koševo, Patriotske lige, pored Građevinskog fakulteta i dalje ustaljenom trasom, a u smjeru B dakle prema polaznom terminalu pored Građevinskog fakulteta i ul. Patriotske lige.

Linije koje polaze s terminala Dom Armije za Bare i Koševsko Brdo - linija br.20 b Park - Šip, kao i linije koje s terminala Sutjeska polaze za Vogošću, Donju Vogošću i Ilijaš također će mijenjati polazni terminal i polazit će od raskrsnice ulica Alipašina i Bolnička, a u smjeru prema polaznom terminalu dijelom će mijanjati trasu i saobraćat će izmjenjenom trasom i to Alipašinom ulicom, pored stadiona Koševo, te ulicom Patriotske lige.

Zbog VI međunarodnog Old Timer rallya 10. maja od 11.00 do 20.00 sati i 11. maja u periodu od 9,00 do 18,00 sati mogući su kratkotrajni zastoji javnog gradskog prevoza u Kantonu Sarajevo u trajanju do 10 minuta.

Zastoji će zavisiti od prolaska kolone, te će se postupati operativno u skladu sa situacijom na terenu.