Nakon pisanja Klix.ba
187

Sarajevo: Hitna pomoć donijela odluku o obaveznom primanju pacijenata sa ujedom krpelja

A. Ku.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Upravni odbor Hitne pomoći hitno je večeras zasjedao i donio Odluku o obaveznom primanju pacijenata sa ujedom krpelja, saznaje Klix.ba.
U odluci je navedeno obavezno primanje pacijenata sa ujedom krpelja, poštujući red hitnosti/prioriteta i nakon radnog vremena Domova zdravlja.

Ova odluka je uslijedila nakon što smo objavili svjedočenje nezadovoljne sugrađanke zbog odbijanja ljekara da intervenišu i pomognu njenom sedmogodišnjem sinu kojeg je ujeo krpelj, a kojeg ona i suprug nisu uspjeli da odstrane kod kuće.

Iz istog razloga u čekaonici je bilo još djece i jedna trudnica, a nakon što su nezadovoljni građani snimili ljekare Hitne pomoći oni su ipak odlučili pomoći onima koji su u nedjelju navečer došli zbog ujeda krpelja.

"U jednom trenutku, kako se čuje na snimku, medicinska sestra čak prijeti i govori da ona ima pravo i ne primiti pacijente. Ovdje govorim u ime svih nas koji smo bili u čekaonici s ovim problemom i koji smo tražili zajedničko rješenje. Nije mi prvi put da se susrećem s neljubaznim medicinskim osobljem, nije mi ni prvi put da slušam i vidim kako ljekari misle da smo svi mi nemedicinari neobrazovani ljudi plitke pameti, ali jeste mi prvi put da doživim kako u jednoj minuti medicinsko osoblje odbija pružiti pomoć djeci i trudnici", rekla je, između ostalog, ogorčena sugrađanka.