"Počisti prvo ispred svoje kuće"
0

Sarajevo: Članovi Svjetla očistili park na Grbavici

Piše: N. J.
Dvanaest mladih s umanjenim sposobnostima, članova "ArT LiNe" radionice NVO altruista Svjetlo su 18. jula organizovali ekološku akciju i očistili park u sarajevskoj ulici Grbavička i to će raditi svakog ponedjeljka i četvrtka od 10:00 do 11:00 sati do septembra.

"Prošle godine smo, obilježavajući pet godina rada od jula organizovali različite akcije u zajednici kako bi obilježili naš jubilej, a jedna od njih je bila i eko akcija 'Počisti prvo ispred svoje kuće'. Ove godine nastavljamo sa eko akcijom i želimo darovati zajednicu u kojoj djelujemo, tako da smo očistili park u Grbavičkoj i to ćemo raditi u kontinuitetu dva puta sedmično do septembra mjeseca. Nadam se da će nam se u toj akciji pridružiti i građani koji koriste ovaj park. Cilj akcije je učiniti dobro djelo u zajednici, pokazati brigu o zajedničkom dobru, stvoriti ugodan ambijent, pokazati da su mladi s umanjenim sposobnostima korisni članovi zajednice i vlastitim primjerom potaći druge na činjenje dobrih djela", riječi su Harisa Čauševića, izvršnog direktora NVO altruista Svjetlo.

Svjetlo želi pružiti podršku i stvoriti uslove da osobe s umanjenim sposobnostima iskažu vlastite vrijednosti i budu korisni sebi i zajednici. Organizacija je počela sa radom 1. septembra 2005. godine, a oformili su je entuzijasti koji vjeruju da svi ljudi zaslužuju jednake šanse i da su osobe s invaliditetom korisni članovi zajendice.