Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jebala vas setnica zajedno sa Koldzom.... Koji IDIOTI....
stvarno jebala mu setnica mater u dupe,ko da nije mogao napisati setaliste!A tako ni @bitanga nebi morao da trazi @enu po setnici :))))
Kaj bum dobil Sarajevo, jebal ga vrag??? SETNICU--- Je li ovo neka novokomponovana rijec i na kom je jeziku??? NEKI U OVOJ DRZAVI SU POTPUNO POBUDALILI.. CUJ SETNICU... HAAAAAAA-BLEEEEEEEEEEEEEEE p.s. Hocemo li sestariti po sestnici ili cemo se sesticiti??????
ZIVIO * neko* ;)
ma jebali vas jezici, fakat vas ne kontam?! tema je setaliste! kako mozete biti tako frustrirani da samo serete?! drma vas ptsp? slabo guzite? sta je problem? meni je ovo bas ok, ja bas volim da prosetam onim dijelom, super, nek poprave! ne kontam kako na svakoj temi mozete da se svadjate...
Stvarno se pitam koliko se krvi u ovoj našoj Bosni treba proliti da postanemo tolerantni. Za sve isključive, u našoj zemlji su u službenoj upotrebi tri jezika BOSANSKI (koji govorim i ja), potom HRVATSKI i SRPSKI jezik. E sad, zašto nekome smeta kada neko upotrebljava hrvatski jezik odnosno eto riječ šetnica umjesto u bosanskom uobičajenu šetalište. Taj kome to smeta pokazuje koliko želi opstanak naše države odnosno slogu među svim njenim stanovnicima. Men baš briga kojim jezikom je nešto napisano (B-H-S), sve dok razumijem tekst, a šetnica, kao što se vidi iz kometara svi razumiju.
btw ne smeta ni meni hrvatski kada odem u posjetu hrvatskoj...cak fino zvuci, ljudi su ok, imaju finu tradiciju, drze do svog, super....ali mi je muka od \"vas\" kvazi hrvata ovdje,koji misle da im je ovo njihova \"lipa\" (a ni \"vasi\" vas nece, pa ste tu na bosanskoj zemlji nasli praviti sve sa predznakom \"hrvatski\", a boli brige hrvate iz zagreba hoce li biti sahovnica u mostaru ili ne)....zivite u zemlju za koju vas boli neka stvari i kojoj ne doprinosite nikako,samo koristite njenu zemlju,vodu i zrak....zar vam i to nije dosta....
a zasto kada vec zivis u bosni, ne pricas bosanski...mislim ako vec hoces hrvatski, imas zemlju u kojoj se prica hrvatski ili ga bar upotrebljavaj tamo gdje ste \"vecina\"....kao sto glous kaze preseravanje...sto nije cijeli test na hrvatskom, nego se nadje neko pametan ko ce staviti jednu sasvim glumu rijec u zamjenu za \"setaliste\"
ma nije tacno da smeta hrvatski jezik. smeta ovo jezicko preseravanje. kao kad umjesto helikopter pise zrakomlat. to je preseravanje i meni licno to smeta.
U BiH su sluzbena tri jezika - hrvatski, bosanski i srpski! I nije mi jasno zasto vam toliko smeta taj hrvatski jezik. Kad meni ne smeta bosanski, ne treba ni vama smetat hrvatski.
@ gameing.... pa ti fino u hrvatsku ili srbiju pa pricaj tamo sprskohrvatski do mile volje....a ovdje se bar nauci da se \"je li \" pise odvojeno, pa onda nesto pricaj o jeziku i gramatici
\"Naš jezik je naš moral i ne treba osobit trud da bismo objasnili pojam: BOSANSKI JEZIK. Bosanski jezik nije nastao ni u okrilju srpskoga ni u okrilju hrvatskoga jezika, nije njihova izvedenica, već jedna od objektivnih naporednosti. Bosanski jezik je imao i svoj vlastiti tok do početka XX vijeka, kada su političke prilike izmjenile njegov javni status...\" Alija ISAKOVIĆ
@gameing fakat trebas biti kreten pa sve ovo povezati sa al-jazira.com
@ globus Da jedan jezik moze posjedovati i turcizme i anglizme i sve to stoji. ALi JEDAN JEZIK TREBA DA IMA I RIJECNIK I PRAVOPIS I GRAMATIKU ! OD SVEGA OVOGA BOSANSKI IMA SAMO GRAMATIKU( dosuse u nekoliko verzija) !!! ZA RAZLIKU OD SRPSKOG I HRVATSKOG KOJI IMAJU RIJECNIJE U 14 TOMA!!! Primjer iz te gramatike : \" Hanumica je unišla u kahvić a nije zamandalila vrata \" Jel se kaze - opcina ili opstina ??? Na niz pitanja ne postoji odgovor. A sve iz razloga sto je BOSANSKI \"jezik\" POLITICKA IZMISLJOTINA !! Na kraju krajeva , koji ti je maternji jezik?? Pa srpskohrvatski; naravno! Zato ste i isfrustrirani i zato ste i zapoceli ovu temu na banalan naslov. Uostalom sve tri jezika su ravnopravna tako da iz sarajevo-x imaju pravo pisati kako zele a ako vam se ne svidja imate al-jazira.com :)
A da se te poare daju u neku sigurnost ovog ku*** ? grada ?