BiH
6

Saobraćaj u BiH otežan zbog snijega

SRNA
U većem dijelu BiH saobraćaj je otežan zbog snijega koji je padao tokom noći, kolovozi su mokri i zasniježeni, a na pojedinim dionicama i zaleđeni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Dežurne ekipe preduzeća za puteve su na terenu, čiste i posipaju sve kritične dionice, tako da za sada održavaju puteve prohodnim, osim regionalnog puta Klanci - Ulog, na prevoju Morine koji je i dalje neprohodan.

U višim predjelima i preko prevoja vozači se upozoravaju na poledicu i snježne nanose, a za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preko planinskih prevoja obavezna je upotreba lanaca.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestali su odroni kamenja na kolovoz.

Na magistralnom putu Doboj – Modriča, na dionici Šešlije - Johovac, zbog izlaska vozila i mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj biće aktuelne povremene obustave saobraćaja od 15 minuta, dok se na putnom pravcu Trebinje – Granični prelaz Ivanica izvode radovi na obilaznici.

Na regionalnom putu Obodnik - Šiprage aktuelna je rehabilitacija kolovoza, uz naizmjenično odvijanje saobraćaja dok se na putnom pravcu Ukrina - Gornja Vijaka na mjestu klizišta saobraća jednom trakom.

U Banjaluci će do 31. decembra od 8.00 do 18.00 časova, zbog rekonstrukcije cjevovoda biti obustavljen saobraćaj u Ulici vojvode Momčila, na dijelu od Hvarske do Solunske ulice.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja, dok je na Graničnom prelazu Izačić na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.