BiH
155

Sanela Jenkins: Vjerujem u objektivnost i profesionalizam Klix.ba

Piše: A. P.
Sanela Jenkins (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sanela Jenkins (Foto: Arhiv/Klix.ba)
I jedna od najpoznatijih Bosanki u svijetu Sanela Jenkins osudila je jučerašnji pretres u prostorijama Klix.ba i pružila podršku uposlenicima našeg portala.

Jenkins je poručila da osuđuje demonstraciju sile koju je pokazala policija prilikom upada u redakciji Klix.ba.

"Pored dobre saradnje koju sam uvijek imala sa ovim portalom, vjerujem u njihovu objektivnost i profesionalizam. Policija treba da radi svoj posao i to će podržati svaki pošteni građanin naše zemlje, ali ovdje je suština skretanje pažnje sa pravog problema, a to je: Klix.ba ne smije biti tema i nisu oni kriminalci nego je u pitanju politička korupcija kupovine glasova, Bosna i Hercegovina treba jedinstvene policijske snage na nivou države koje su organizovane na regionalnom, a ne entitetskom principu. Podsjećam da je to bio jedan od zahtjeva EU jer su u svim članicama EU policijske snage organizovane na regionalnom principu", istakla je Jenkins.

Poznata humanitarka i prijateljica našeg kolektiva poručila je da se slaže sa Senadom Hadžifejzovićem te istakla da je on "pravilno detektovao problem odmah nakon upada policije u redakciju Klixa".

"Mislim da novinari, koje apsolutno podržavam, kao i slobodu misli i izražavanja, trebaju uzvratiti upravo ovom temom tj. ponovo staviti u fokus organizovanje policije na regionalnom nivou. To će biti pravi odgovor na ovaj nedopušteni događaj koji se desio Klixu. I na kraju Klix je poslije ovoga postao planetarna vijest i planetarni medij", kazala je Jenkins.