Komentari (366)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
BiH ustrojiti kao drzavu zaposlenih, ostalo je manje bitno.
Pa kako klocino jedna. Niko neće u neurednu državu donijet svoje pare i otvorit.....
hahah...znamo mi da treba svasta nesta al sve dok su ovi na vlasti ove ideje zavrsavaju u kanti, dok cilj ostaje isti "nahraniti uhljebe - glasace" koji su sisli sa sela i okupirali sarajevo i ostali dio BIH...evo ovaj Dis2 ti je jedan od njih
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nas samo okupacija neke četvrte strane može spasiti. Ja više ne vjerujem ni Srbima, ni Bošnjacima, ni Hrvatima, jer je poslije ovoliko vremena lutanja jasno da su svi konstantno spremni na još veće podjele. Govorim prvenstveno o sda, hdz-u i teladima iz entiteta rs. Država je danas podjeljenija nego 1995. i to je rezultat rada pos.ranih konstitutivaca, Srba, Bošnjaka i Hrvata, nataknem ih sve na qurac.
Džema upravu si svi su na baterije..
Svi su postali lažovi i džukele, samo svoju goozicu svako gleda i narodi postoje samo da se preko njih ustavno i sistematski je.be pošten svijet.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Dobar prijedlog. Tri države sa tri glavna grada i nešto veći distrikt Sarajevo koji će imati politički uticaj kao sada distrikt Brčko.
NIĐE REPUBLIKE MRSKE, TO JE DOBRO. HErceg Bosna gotovo neokrnjena a Bošnjaci standardno podijeljeni, kako su i navikli. Dobićemo od Pape blagoslov, samo je PAtrijarsh vaseljenski problem.
Za sve politicke prijedloge,odluke i rjesenja,najvaznija je "procjena".Ako lose procijenis onda si gubitnik.Kad je Bosna u pitanju,neki su 92.god.imali jako losu procjenu.
bosanska krajina sa sjedištem u banja luci?već zamišljam bivše borce arbih iz bihaća,bužima,krupe,cazina, kako radi nekog papira moraju skokanti do banja luke gdje ih čekaju specijalci
I Milošević je bio za to da se Jugoslavija bude cijela bez republika i jedinica ... Ovi Bošnjaci nikako naučiti ništa iz povijesti ...
jok vi Hrvati ste naucili pa ste pali na nacionalnu manjinu -za 20 godina ce biti vise Roma nego vas
Bilo bi lijepo da se naša država konačno uredi, pa bilo kako, samo da se uredi. Samo, ko će se usaglasiti sa idejom? Prvo treba mijenjati ljude koji su u vlasti. Kada se oni promjene, tek onda se može pričati o promjenama u državi. Nekima ova neurednost odgovara, udobno im je.
Ovo je naucna fantastika...
Fina mapa samo Mostarskoj regiji prikljuciti jos i Gornji Vakuf opet Majorizacija jbt
Bilo je i ranije clanaka na temu ekonomskih regija. Koliko se sjecam bosnjaci su sa svojim komentarima apsolutno podrzavali tu ideju. Ne znam kako se desio ovaj zaokret ali se moze zakljuciti da bosnjaci sada u velikom broju prihvataju cinjenicu dejtonske bih i shvataju da moraju prihvatiti RS kao realitet. Mozda i ima nade za BiH.
Pisete ono sto sam ja sazeo a sad udarili po minusima, e jeste sizofreni ccccc
Rolf, nesto te pogodilo? Hahahaha Smiri zivce covjece, znam da istina boli, ali cuvaj zdravlje
Ako cemo se drzati "hiljadugodisnje historije" onda trebamo pozvati nekog okupatora da nas okupira. Posto turci, svabe i austrougari nisu nista uspjeli predlazem da pokusamo sa rusima.
NEK RUSI OKUPIRAJU SRBIJU oni je zovu majkom
"Ipak Bosanci su imali svoje kraljevstvo barem 500 godina, dok su Vlasi proglasili Bizantijsko carstvo kao "srpsko".." Bosna je bila kraljevina od 1377. do 1461. dakle nepunih sto godina. Imala je samo jednog pravog kralja: Tvrtka, koji nije imao pravih nasljednika, već par lažnih kraljeva u pokušaju koje niko nije ozbiljno shvatao
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nista novo, teoretski moguce, prakticno neizvodivo sa ovim igracima.
Šuplje priče za zabavu naroda. Zna svaka budala da o ovom se može razmišljat samo ako dođe iz Banjaluke, a jasno je da neće doć u narednih 20 godina.
Treba samo pohapsiti lidere koji su krali i sve ce se onda moci dogovoriti. Sve dok nema odgovornosti medjunpoliticarima u prevodu znaci da mogu da rade sta hoce......zasto bi se onda oni borili da nama bude bolje? J.....se njima i za muslimane i za pravoslavce i za katolike...... Oni vide samo ovce koje sisaju a koje opet za njih glasaju........ jedna ovca jedan glas!
Pametni ljudi trze rjesenje u kom bi svi trebali biti zadovoljni.Prijedlog iz Mostara su radili HDZ -ovi cetnici cilji je cilj podjela Bosne [a ne njeno ocuvanje kao drzave ] .Oni Bosnjacima stalno spocitavaju nekakav unitarizam [ samo da bi sakrili svoj separatizam ] pa evo imaju ovaj prijedlog, a slicno se prije par godina izjasnila i katolicka crkva [ 4 autonomne regije ] .Volio bi cut Covica [ i ove njegove ,,znanstvenike ''] gdje ovdje vide unitarizam. Sto se tice Srba i njima bi trebalo da odgovara rjesenje u kom su zadovoljne sve tri strane [to je garancija za mirnu Bosnu ]. Ako je zadovpljna samo jedna strana [kao sad srpska ] to dugorocno vodi novom ratu .A kako bi eventualno prosli [srbi ] -ko zna .Mozda bi okupirali cijelu Bosnu ali mozda bi dozivjeli i sudbinu Srba u Hrvaskoj i Kosovu. Da sam na njihovom mjestu ja ne bi rizikovao
pa vidis i sam po tvom komentaru odma se da naslutit kakvo misljenje imate (kontam da si musliman) cuj ko zna kako bi srbi prosli ?? dok god ima razmisljanja takvi uvjek ce srbi i hrvati zeljet raspad bih ... problem je mentalitet nije problem zemljopis.. da ti nesto kazem jado niste u stanju da prijetite ... najbolje je rjesenje tri drzavice i puknut 4 metra visok zid izmedju i cijelom duzinom ostavit minska polja i snajperska gnjezda
vi ste jos manje u prilici da prijetire [ja nisam prijetio ]. A ako cemo dizat betone i bodljikave zice [ vidite u kom svijetu vi zivite ] onda ce to biti na DRINI I UNI
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
šta kaže beogradska starleta sanu na to ....
Sve je to lijepo smišljeno, ali autonomiju u bilo kojem smislu ne spominji jer ako Traktorista ovo pročita prekosutra Banjalučka regija će biti pripojena Beogradskom pasaluku i valja mi za pušku,ustrojstvo države je manji problem od mentaliteta gradjana koji ne vole ovu državu.