Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@SRBIN?BEOGRAD prvo me zanima sta vi nama u stvari nudite u pregovorima kao najveca vojna sila Balkana? Drugo kako mislite da vam odgovorimo kad je sve samo sila sto nam od vas dolazi ? Uvalili ste nam 1990 Iliju a 2006 Tihomira. Oni su genetski deformirani srbi koji su uzeli islamsku vjeru, obojica porijeklom od srbije i dva blecka koja su od straha mucali za govornicom. Kada bude dosao cisti Bosanac dobit ce te odgovor kakav zasluzujete. Ali ipak nam jasno dostavite sta nudite.
@Srbin/Beograd SFRJ su unistili Srbi sa Slobodanom Milosevicem,znatan doprinos u tome rusenju su dali Slovenci i Hrvati.Bosnjaci,zajedno sa drugim BiH narodima su bili za SFRJ,ali ne i za Jugoslaviju kakvu je zamisljao Slobodan Milosevic.Odgovori mi da li podrzavas politiku S.Milosevica,Karadzica ili da li podrzavas zlocine nad Bosnjacima i Hrvatima, uz apsolutnu osudu i zlocina koji je cinjen i nad srpskim narodom s moje strane.
DAKLE, MUSLIMANI VREME JE DA SE OKANETE VAŠE GLUPAVE PROPAGANDE, VAŠEG KUKANJA, I BOLESNIH AMBICIJA VAŠIH POLITIČARA. TI VAŠI POLITIČARI SU JEDNOM IZABRALI ZA SAVEZNIKE HRVATE I ALIJA JE IZABRAO PUT RAZBIJANJA SFRJ. KOLIKO STE ZADOVOLJNI TIM SAVEZOM ZNATE SAMI, I KAKVU BUDUĆNOST ON IMA TO JE NA VAMA DA PROCENITE. ŠTO SE TIČE BOSNE I RS I SBIJA IMAJU SAMO JEDNU POLITIKU A TO JE DA ODBRANE KAO DRŽAVU U DRŽAVI RS. ŠTA ĆE BITI SA DRUGOM POLOVINOM TO NAS NE ZANIMA. DA LI ĆE U NJOJ BITI SAMO MUSLIMANI ZA 10 GODINA ILI ĆE SE SUTRA PODELITI I NASTATI 3 ENTITET TO NIJE NAŠ PROBLEM. SRPSKA DIPLOMATIJA KAO NAJJAČA U REGIONU, KAO PREDSTAVNICA NAJJAČE VOJNE SILE U REGIONU SE PONAŠA KAO BOGATA UDAVAČA. DA LI ĆE ČOVIĆ BITI BRŽI OD TURSKE I TIHIĆA I KOJI ĆE OD NJIH SA SRBIMA DOGOVORITI FUNKCIONALNIJU BOSNU TO JE PITANJE. AH ŠTO SE TIČE TURSKE, ONA JE PO PITANJU NAFTE I GASA ZAVISNA OD RUSIJE, TAKO DA SE MI SRBI NE BOJIMO LJUBLJENJA SA TURSKOM. DAKLE, KO ĆE U NOVI SAVEZ SA SRBIMA?
EVO ŠTA SE PRIČA PO BEOGRADU, ZAŠTO SU TOLIKO LJUBILI TURSKI I SRPSKI PREDSEDNICI (TURČIN JE BIO 2 DANA U SRBIJI DOK JE MEDVEDEV BIO SAMO JEDAN DAN). NAVODNO SU AMERI JOŠ PRE 10 GODINA BILI FRUSTRIRANI ŠTO FRANCUZI I NEMCI STALNO BLOKIRAJU ULAZAK TURSKE U EU (NAJVEĆI ZAGOVORNICI ULASKA SU JOŠ BRITANCI) PA JE ONDA NEKIM GEOSTRATEZIMA PALO NA PAMET DA OBNOVE OSMANLIJSKO CARSTVO ISKLJUČIVO NA BALKANU, ŠTO BI OSLABILO EU I JOŠ OJAČALO TURSKU KAO NAJVEĆEG I NAJBOLJEG SAVEZNIKA AMERIKE U POSLEDNJIH 50 GODINA. ZAŠTO SU U BEOGRADU U ROKU OD 5 DANA BILI MEDVEDEV I TURSKI PREDSENIK, ZATO ŠTO JE BEOGRAD TIME POSLAO PORUKU BIROKRATIZOVANOJ EU DA POŽURI SA PRIJEMOM CELOG BALKANA U EU ILI ĆE BEOGRAD NA EU ZABORAVITI. DAKLE, TURSKA IMA ŠANSU I DOBILA JE OD TADIĆA DA ZNAČAJNO POPRAVI ODNOSE SRBA SA BOŠNJACIMA I ALBANCIMA A ZAUZVRAT BIĆE DOZVOLJENE TURSKE INVESTICIJE U SANDŽAK. MEĐUTIM, ISPADOŠE NAJVEĆI PROBLEM TIHIĆ I SILAJDŽIĆ, PA TAKO DODIK TRAŽI PARTNERA U ČOVIĆU.
NAMA NIKAD NEĆE BITI BOLJE I NE TREBA!! DABOGDA SVI ZAJEDNO PROPALI A I HOĆEMO NEKA SE NE NADAJU DRUGI DA ĆE BOLJE PROĆI !!!! IPAK SVI MI SMO PROKLETO POVEZANI ZAJEDNO !!!! HAHAHAHAHA
@nocna mora jarane svaka TI JE RIJEC puka istina,ocito da smjeta \"pojedinim ideolozima o velokoj srbiji\"! STA KONKRETNO NUDI EU-a i USA? Sve neke diskusije i oduzivanja bez cilja i projekta?STA? Ukinut genocidnu tvorevinu koja blokira planski svak moguc naprijedak nase drzavu u svakom pogledu! BiH4EVER!
Ono sto ja smatram hegemonijom, jeste Kralj koji nije nakon pobjede u 1. sv. ratu izdvojio teritorije gdje su Srbi zivjeli, vama ostavio Zagorje i Bosnjama a Bosnje nagario u Tursku sa Turcima!!! Zinula mu guzica na vise. E, toliko ste imali, to je vase bilo.
Kako hoces, misli ti da je bez veze.Ima ko ne misli, a sto nista ne preduzima, to je druga stvar. Ali se svakako ima na umu.
bezveze
Eto, nase Bosnje stalno spominju srebrenicu, pa i ti svjetski mediji, a niko, ama bas niko nikad ne pomenu Garavice!!! Samo jedan mali primjer onog sto se desavalo za onog rata...pa, mislim, stvarno...Pa Crno jezero pored Une gdje su zive vezane ljude bacali i spomenik Crna Ruka? Kao, zaboravili svi i svi pate od amnezije, pa sad nekom pricaju, molim te, o srpskoj hegemoniji!!! Hegemonija je sto oni sad ne zive na bar trecini prostora gdje su nekada zivjeli, samo ovaj rat, ako i onaj racunamo, vise od polovine, a vi ste ih lijepo malo potamanili, malo protjerali!!! Vama je hegemonija samo to sto su brojniji, pa gledate kako bi i sta bi.
Je li to srpski hegemonizam sto je, npr. Bihac nekad bio vecinski srpski, a samo na Garavicama desetak hiljada strijeljanih!!! Sad imas tri babe u Bihacu!!! I jos mnogi drugi gradovi. Mic po mic, malo seka, malo apoteka, malo Pavelic, malo Tudjman, budimo iskreni, za dlaku se nije razlikovao od Pavelica, samo sto je sad sve legalno obavljeno i zamotano u celofan.
Cuj, Srbi i hegemonija!!! To sto su htjeli zajednicku drzavu, a zarad velikog broja pripadnika svog naroda koji ostaje...gdje? U drzavama gdje su postradali kao niko u istoriji od istih!!! Jel to hegemonija? Ili je hegemonija sto su, eto, pukim slucajem, bili vecina u bivsoj drzavi, pa ih je bilo dosta u vasim drzavama(Hrvatska prije 2. sv. rata, skoro pa polovina!!!). To hegomonija? Ili je hegemonija sto ih nema nikako zapadno od Dunava, a bilo ih je i te kako? Kako te nije sramota reci nekom drugom da je nacionalista, a borio se za potpuno cistu drzavu i sve protjerao!!! Beezii bre!!!
Ono sto mnogi ovde ne shvataju, nema ni ratova, ni revolucija, ni crnog vraga, ima samo dogovor i saradnja. Da ste bili pametni, ko sto niste, bilo bi od samog pocetka tako. Niko vam vise nece dozvoliti cirkusijaniju, bar se nadam, a u ime obicnog naroda, jadnog, napacenog, iznurenog neimastinom i bijedom. Ne znate o cemu govorite, zaista.
kenjate svi redom ali ste u isto vrijeme i u pravu vecina. treba voljeti svoje slazem se ali treba biti realan i samokritican pa priznati vlastite gresek ili greske naroda kome pripadas. srbi su bez svake sumnje svojom hegemonijom nacionalsovinizmom i arogantnim bezobrazlukom najveci krivci sto juge ili SFRJ vise nema. pred raspad drzave je nudjena jedna vrlo lijepa opcija za sve i za tu drzavu da opstane. Ante Markovic sa svojim programom ekonomskog i politickog opstanka opstanka drzave a kojeg ste upravo vi Srbi (morate se toga sjetiti) srusili u parlamentu te drzave. poznato nadglasavanje uz pomoc Crne Gore i nekih Sejda marioneta sa Kosova i iz Vojvodine je unistilo svaku nadu da ce drzava prezivjeti. sve to mozete zahvaliti svom vozdu Zlobi. Danas nesto slicno cine muslimani bosnjaci u ovoj maloj SFRBiH i slutim da ce zavrsiti kao srbi u SFRJ. zivi bili.....
Zaista, mom poimanju drustva i demokratije je najbliza EU. Samo sto nikako i nikad ne poistovjecujem Evropu sa USA. Sta oni hoce i sta znaju, kog vraga, ko maksim po diviziji!!!