Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
za vreme 2. svjestskog rata na prostoru Jugoslavije su postojale tri SS divizije jedna je bila Ustaska, druga Folksdojceri tj Nemci koji su zivjeli na prostoru Srbije i treca i nimalo manje vazna Handzar divizija mozda nisi ucio iz istorije ali je bila sastavljena od muslimana sa prostora BiH i Sandzaka sto se tice cetnickog pokreta sam podatak da je general Draza M. podhumno odlikovan od strane americkog predsednika dovolno govori ali recimo i to ako je general Draza saradjivao sa okupatorima zasto se sve vrijeme rata krio po sumama zasto nije kao kolaborant sjedio u Beogradu kao gospodin a ne slusao kralja u izgnanstvu koji je gle cuda otisao u Englesku a ne recimo u Njemacku tako da care prvo knjigu u sake pa onda trtljati po forumima
Svidja mi se odgovor stranih diplomata novinarima sa sdp-x. Lijepu su vam kosaricu uvalili. Jos samo da kazem, da niko nije BiH razvalio u zadnjih 15 godina ko u zadnja 3 mjeseca vasa dva narcisoida : Lagumdzija i Komsic.
Da bih se shvatilo stanje u BIH nije uopce tesko,samo ko realno hoce sagledat stanje stvari. Nikad nisam bio clan nit jedne politicke stranke,istina ponekad izadjem na izbore i glasam po svojoj savjesti,i misljenja sam da je SDP najvece zlo koje se moglo desiti BIH i njenim Narodima... Nemam iluzija da su ostali dobri i posteni...Sa ovakvim izbornim rezultatima BIH ne da ce stajat u mjestu,nego ce stagnirat...A pricu kojom me svakodnevno bombarduju(,pristup Euro-atlanskim integracijama,priblizavanje EU standardima,veci standard gradjanja) je samo za maloumne i malodobne.---Za 5g.MOZDAka boljitku??????
pa zapadna Evropa je umjesana, i ratovala epsku bitku na Kosovo polju protiv Srbije i u BiH i Hrvatskoj, stoga ima pravo na rijec u regijonu bez ikakvog pitanja ili sa pitanjem, specijalno zato sto su pobjedili rat zajedno uz pomoc UCK i ARBIH i HVO.... zar se ne slazes? Auuuuuu mnogo vas je trebalo da nas pobedite i to jedva :DDD PONOSAN SAM STO SAM SRBIN
Prije ce sava krenut ka Sloveniji nego sto ce sdp uspostavit vlast. Tesko shvacam lljude opcinjene unitarizmom,I ZABLUDAMA.BIH postoji u granicama kakve jesu,samo se ona mora podijeliti etnicki unutar sebe. Uspostaviti funkcije neaphodne za sve tri strane na najvisem nivou. RS je neupitan i politicki i teritotijalno,federaciju podijelit po nacionalnim savovima,zajamcit prava svima na najvisem nivou i na cijelom prostoru BIH. To je jedino rjesenje za dugorocni opstanak BIH.--Multi-kulti,moje i tvoje pa se malo nezna cije,bratstvo jedinstvo i takve gluposti,narode bih vodilo vodilo u mrcvarenja i stagnaciju u svim sferama.
SAD i Britanija: Nastaviti rad na prioritetnim reformama Trenutačno se od cjelokupnih reformskih procesa najviše radi na reformi sustava i modernizaciji mehanizama blokade i onemogućavanja uspostave federalne vlasti. Više je nego očigledno da su se mjere uvođenja samouprave iz 2001. pokazale krajnje neučinkovite i trenutno se radi na usavršavanju efektnijih mjera, koje se ne bi kosile s postojećim ustavnim okvirom. Trenutno se radi na usavršavanju simuliranja simptoma raznoraznih zaraznih ali i nezaraznih bolesti, koje će biti najčešća isprika za nedolaske na konstitutirajuće sjednice županijskih skupština a samim tim i višegodišnje odugovlačenje u formiranju doma naroda FBiH, što je sine qua non uvjet za formiranje federalne vlasti. Jer bez uvođenja učinkovitih reformi, nema ni kvalitetne metode blokiranja uspostave federalne vlasti.
Sludjeni Sokolovi Srbi iz Zapadne Hercegovine ne znaju gdje gonel
U svim predstavničkim demokracijama zapadnog tipa, temeljenim na pretpostavljenom društvenom ugovoru, oni koji biraju su nosioci suvereniteta i legitimiteta, a ne oni koji su izabrani. Izabrani predstavnici predstavljaju one koji su ih izabrali i u tome leži njihov legitimitet. A činjenica je da u statistički relevantnom broju politički Hrvati i Srbi nisu birali kandidate SDP-a, stoga SDP nije niti hrvatska niti srpska stranka, niti njihovi izabrani predstavnici imaju legitimitet predstavljati Srbe i Hrvate u BiH. Da bi SDP uistinu bila multietnička ili višenacionalna stranka, nacionalna struktura njihovih članova i glasača trebala bi barem približno odgovarati nacionalnoj strukturi stanovništva u BiH.
Ipak, osnovni i najvažniji kriterij za određivanje multietničkog ili višenacionalnog karaktera neke stranke u višenacionalnim zajednicama je nacionalna struktura glasova koje ta stranka dobije na izborima. Već smo rekli da od ukupnog broja glasova iz reda srpskog naroda SDP ima manje od 1,5% glasova, a među Hrvatima manje od 2,5% glasova. Stoga, nema nikakve logike da se u višenacionalnoj zajednici kakva je BiH, stranka koja na izborima „ne prelazi izborni prag“ kod dva od tri konstitutivna naroda naziva multietničkom ili pak višenacionalnom. Činjenica da na izbornim listama SDP-a ima određen broj etničkih Hrvata i Srba (povremeno se sami takvima predstavljaju) ne mijenja prethodnu tvrdnju.
Dakle, SDP kao stranka ima sljedeće izborne rezultate u okvirima tri konstitutivna naroda: od ukupnog broja glasova iz reda srpskog naroda SDP ima manje od 1,5% glasova, među Hrvatima manje od 2,5% glasova, a među Bošnjacima oko 27,5% glasova. Ako imamo u vidu da je HDZ BiH među Hrvatima osvojio oko 60% glasova, a SNSD među Srbima oko 40% glasova, ispada da po nacionalnom kriteriju SDP ne samo da nije relativni pobjednik izbora, nego je ostvario najlošije rezultate i najmanji stupanj legitimiteta u vlastitom narodu među tri vodeće „nacionalne stranke“ u BiH
\"Englez 17.12.2010. u 15:40 Nekadasnja UDBA (covic i banda)...\" Apsolutno netočno. BiH slabi SDP s politikom negiranja činjenice da BiH nije građanska država nego država (abecedno) bošnjaka, hrvata i srba. Drugim riječima, nema jednog pobjednika jer to pokazuju i izborni rezultati. Kod bošnjaka je pobjednik SDP, kod hrvata HDZ BiH, a kod srba SNSD. Tko to ne razumije neka analizira izborne rezultate i točno će vidjeti gdje je tko dobio koliko glasova. Problem je što \"Sarajevo\" to negira i vodi državu u propast, nažalost.
Srb-in ee dodji dodji,nećemo ti ništa :-)
Ja pitanja/odgovora i govana, a da ne spominjem nadobudnu i blago rečeno preslobodnu interpretaciju odgovora kroz naslov, u stilu sta se babi snilo heheheheh novinarstva i govana ccc Sljedeći put si prištedite poziv i odmah namaštajte odgovor pa ga objavite a oni kad demantuju vi se samo oglušite pošto je to trenutni model bh \"novinarstva\" smeće smeće u blatu žutila . Doduše kakvo društvo takvi i \"novinari\" ...
srbinu: vadi gusle brzaj bolje :D
Covica u zatvor a Dodika iza resetaka.
@SMR-DIN oprostite srb-in...koji si ti sirovina ,najlase je pokrasti ,opljackati i onda sa strane kao seronja posipati sve svojom mrznjom i tupizmom...kad ste tako pametni vlasine zasto nepricate kao ljudi a ponasate se kao divljaci ..neobrazovana stoko ..