Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
... a glavni grad Beograd! Ovi Rusi kao da su s Marsa pali i kao da misle da smo zaboravili one njihove tenkove u ratu koji su dojurili na Pale da brane Radovana i kompaniju.
za mene Evo slažem se u potpunosti, samo dajte da tako bude. Budimo mi svoji na svome ali nek nam je svima isto. Netreba nam ni Amerika, ni Rusija, ni Turska, ni srbija, ni Hrvatska. Hajmo biti sa svijma prijatelji i sa svima podjednako. Ali nikad u Bosni neće biti ravnopravnsoti dok srbi ekskluzivno imaju entitet koji se zove rs. Licemjerno je da Dodik iz rs brine o hrvatima na državnom nivou i u FBiH, a da pri tom u entitetu na čijem je čelu ta dva naroda apsolutno zanemaruje, kao da tu nisu konstitutivni. Bošnjaci su narod koji je stradao sa obje strane i smogao snage oprostiti i pružiti ruku suživota. Budite pošpteni pa je prihavtite. Ovo je naša zajednička država i hajmoje graditi a ne razvaljivati. U njoj nema ništa ekskluzivno ničije. Znači nije do Bošnjaka, već do vas koji sanjate da jednog dana ovu lijepu zemlju pocijepate. Tako neće ići!!!
za sbrin Prvo u Sarajevu /pet gradskih i pet prigradskih opština računajući i Pale/ je po popisu 91-ve živilo 170.000 srba, a samo grad oko 100.000. Drugo, Srbe iz Sarajeva nije niko tjerao već vas je Radovan pozvao i obećao da će te za hevtu nazad, al malo morgen. Zaboravili ste da ste i kamionima JNA izvlačili svoje stvari pa čak i stolariju iz stanova, a to nikako ne bi mogli da vas je neko tjerao. Njemu zahvalite i pitajte ga zašto vas za hevtu nije vratio u SA. Treće, u Sarajevu je svim srbima vraćen sve i jedan stan ko god je imao stanarsko pravo, ali pošto su ovdje nekretnine najskuplje većina je prodala i uzela debele pare za to. A snovi o državi rs, su pusti snovi i zablude vaših nacionalističkih vođa koji će završiti kao Slobo, radovan, koljević i drugi - na smetljištu istorije.
ako se dvoumis kuda ces, samo si postavi pitanje u kojoj drzavi bi volio zivjeti? gdje bi ti bilo najbolje? i dobices odgovor u kom pravcu trebas razmisljeti. al po dusi. ne po omoj, selo hvali, a u gradu zivi.
za mene je pojam demokratije Evropa, mada ne i njihova vanjska politika. ali najvise demokratije ima u evropi, pa mi je uzor. i zivim u evropi. i nije amerika, nije ni turska, a ni rusija. prema tome, pokusaj razmisljati u tom pravcu. ne solidarisem se sa nekim na vjerskoj ni nacionalnoj osnovi, vec ni po babu, ni po stricevima. ni amerika mi nije pojam demokratije, nikako. zbog smrtne kazne i vanjske politike, agresivne i bezobrazne. toliko ti od mene. dragi bosnjo, koji god da si.
\"sto nije samo stav rusije, nego i eu\". citaj sta pise. i ne krivi nekog bez povoda. to sto vi mrzite svoju brachu po krvi, to je drugi padez. ne mozes silom iz svoje koze, moj bosnjo.
a ne kazes nista o interesima vase brache i nafte tu? bas veoma posteno od tebe, dragi bosnjo! zadivljeni smo tvojim postenjem, odavno vec. sto se mene tice, najradije kao u vrijeme tite, da se niko ne mijesa, pa onda da se dogovorimo sami mi iz bivse juge. al nije tako, na zalost. sada su svi suvise mali, suvise jadni, suvise zavisni i suvise nesposobni da bi mogli sami. i suvise siromasni. to je bilo za tite da smo sami odlucivali, i nikada vise prije toga, ni poslije toga. oduvijek su se interesi velikih sila ispreplitali na balkanu, kako u stara vremana, tako i sad. nista novo. zali se upravi za vodovod.
@xxx Zapitaj se ti zasto 200 000 Srba iz sarajeva ne mogu da se vrate svojim kucama jer im je neko drugi upao u domove i ne zeli da izadje. Od kad postojite kao \"nacija\" evo punih 20 godina samo kukate kako ste ugrozeni i ronite suze. Shvati da je RS \"de facto\" posebna drzava ostaje samo da to postane \"de iure\" i normalno je da ne moze da glasa ko hoce i da preglasava nas Srbe kao one naivne hrvate u hercegovini koji su se zae.bali pa s vama kolo zaigrali devedesetih godina. I vidimo dokle ih je to dovelo. E a sto se stanova tiče cim se formira vlast bih ce morati da se zaduži desetak milijardi evra da isplati štetu proteranim srbima i za otete stanove i kuće. Tako kaze sud u strazburu
o bosnje, ne vidim da se bunite kad vam onaj turski mis stalno zaviruje u corbu!!! ovaj ima pravo na svoje misljenje, bar ne salju svoje izaslanike svaki mjesec po sumama i gorama, ovaj je samo ambasador a ne setac planinskim stazama. sto ste licemjerni? istina, svi su se umijesali i svi bi da usicare tu, neki vise, neki manje, ovi jos najmanje! opet vam smetaju predaci, jadni vi. hajde, hajde...svijet je globalan. ko je od njih jaci, ima i vise uticaja, a mozda se cjenkaju kao na pijaci. tako valjda ide. a imate i vi svoje misljenje, vi koji zivite tamo. pa samim tim...na kraju, covjek kaze istinu., nema demokratije bez vladavine naroda i demokratskih izbora koji se moraju postovati. covjek je u pravu, morate jednom stati na svoje noge, prije ili poslije. bonska ovlastenja i ohr guse demokratiju. pitanje je vremena. sad ili kasnije, al tako ce vam biti kad tad.
Ništa novo! Rusija je, podržavajući i pomažući Srbiju u agresiji na BiH i sama bila agresor na BiH, jer su njeni interesi na Balkanu veliki i otuda ovaj višegodišnji posrednični imperijalizam Rusije. Na BiH se prelamaju interesi zapada i istoka, pravoslavlja i katoličanstva i to je ključni razlog Dodikovog bahatog i neljudskog ponašanja. Rusiji treba otvoreno reći da je njeno jednostrano postavljanje na stranu srba (srbije i rs) direktno miješanje u unutrašnje stvari BiH i da to treba prestati. Neka se zapitaju recimo zašto polamiliona Bošnjaka, koji po rođenju imaju tzv.državljanstvo rs a nemogu da glasaju za organe vlasti jer žive na drugim adresama, što je posljedica njihovog protjerivanja sa tog prostora BiH.
muslimanima treba sadake daj sadake daj sadake daj sadake
muslimani ovo ne vole...
jos kad bi rusija bila neki faktor je mislim da se vi sve manje i manje pitate samo jos ne znam jel to dobro ili lose globalno gledajuci
Kratko rečeno, SDP je staljinističko-fashističko-r eketaško-mesarsko-crnokošulj aška bagra koja opet puca iz prazne i u prazno. Za reket, kupovanje glasova i neopravdano davanje poticaja ide se u zatvor, a ne u vlast, Pushiona, Zlajoglu! Tvoj Harčenko!
Da, bez OHR, bez bonskih ovlastenja i konacno bez entiteta!