Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...dajte ljudima kanal na hrvackom...ne zna svako srpski i bosanski ko ja...
Ova zemlja ima i važnijih stvari od kanala na hrvatskom jeziku! Nije važno dal' ćemo čuti da je u poplavama stradalo stotinu tisuća ili hiljada stambenih onjekata, važno je da je to katastrofa koju treba sanirati!!! Uostalom kakvi su nam Javni servisi, ne mislim da nam još jednom brukanje treba!!!
Ma eto komi, recimo da neki ne znaju te jezike sto ti znas :), jel molim te trebamo mi svi trebamo financirati nacionalnu propagandu?..drzavna tv nek prave program na tri jezika, a nacionalne kanale nek sami finaciraju.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Saša Bursać iz SNSD-a podržao je osnivanje RTV kanala na hrvatskom jeziku, ističući da se Srbi iz Republike Srpske protive bilo kakvom i bilo čijem preglasavanju.
Divno, inače su RS i SNSD poznati kao oličenja demokraije i uvažanja :P
Kako da imaju kanal kada su dio federacije a postojI FTV
ja bi dao ljudima da imaju svoj kanal ali brate kada hoćeš svoj kanal svi koji rade na FTV i sl. a Hrvati neka idu jer sam siguran da neće biti 2-3 Bošnjaka na toj njihovoj televiziji, smiješno ljudi vazda ugroženi i sl. a imaju veliki dio ministarstava i sl. veliki dio zaposlenih i sl, u državnim institucijama kao i u federalnim a posebna priča su ministarstva i sl. sa sjedištem u Hercegovini, posebna priča za sebe su agencije kojih ima ko zna koliko i gdje imaju pozicije i opet ugoženi, ugožen je svaki pojedinac koji nema šta da jede ja sam ugožen kao i većina drugih bez obzira na ime i sl. jer tražimo posao po 5-10 godina sa VSS ili SSS a još veća žalost živimo od crkavice što nam daju roditelji koji takođe teško žive......
Radi se ustvari o tome da se uspostavi kontrola nad Hrvatima.. . Da imaju Kanal na kojem će im drobiti sranja preko tv-a. U principu već godinama ne gledam domaće kanale jer su sranje teško. Imam satelitsku I biram šta da gledam. Pošto imam puno Hrvata prijatelja znam sigurno da gotovo svaki gleda HTv. Nema potrebe za bh HTv, imaju oni da gledaju pravi HTV:-)
Pa najmanje i ima bosnjackog jezika realno :) Na FTV u zadnje vrijeme cak se i emisije iz Srbije prenose (Moja kuhinja moja pravila, Tvoje lice zvuci poznato), dakle srpska ekavica, te emisije iz Hrvatske vec odavno, srpske i hrvatske serije, reklame sinhronizovane na hrv. u originalu itd. Ne znam da je ikad u Srb ili Hr prenosena ijedna jedina emisija ili show na nacionalnoj frekvenciji snimljena u Sarajevu. Ne znam kako to Bosnjacima lezi, vjerovatno pjene od bijesa ili trpe? Da ne pominjem to sto na digitalnim satelitskim risiverima i nema opcija titlova na bosanskom jeziku, vec samo srpski i hrvatski. Podrzavam treci kanal zbog politicke korektnosti.
ekavica nije drugi jezik, to je vrsta izgovora jedinog jezika na našim prostorima od Slovenije do Makedonije
Nije drugi jezik naravno, samo je Bosnjacima mrska ko kuga, a slusaju je na FTV sve ucestalije, to kazem.
A na kojem je jeziku FTV? Je li baš svi bosanski pričaju?
a upravu sto zele kanal,pa sdp i sda imaju svoj kanal ftv,lafo federalni a sdp i sda ga uredjuju.
Sta Ces, kad imamo malo televizija! Samo ne znam zasto Hrvati tako silno zele svoj program, kada ce opet gledati HRT i Novu TV, a ovaj novi Kanal ce nas sve samo bez veze kostati. Da du Hrvati toliko zeljni svog Programa, NE BI OSKAR TV iz Mostara bio na rubu kolapsa. Ne znam vise sta da mislim o ovoj pogranoj drzavi. Sve nam je u tri. Koda mene boli briga da li je program na Hrvatskom ili Bosanskom jeziku: ZELIM KVALITETAN FILM POGLEDATI, zaboli me na kojem je jeziku!!! Znaci mi Bosnjaci pod hitno trebamo poceti pisati table na cestama / putokaze na Turskom ili Arapskom jeziku, samo zato sto imamo Arapski/Turski jezik i kulturu??? VAN ZDRAVE PAMETI!!!
već ste vi počeli pisati table na arapskom i turskom jeziku, a još malo ćete djeci iz škola izbaciti engleski a uvesti turski kao strani jezik.
zatamnjuju sliku na hrt-kad je tekma
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ukinut sve i ostavit jedan zajednicki,eto odma ustede da se napravi kvalitetan program i da svi budu zadovoljni,dovoljno se razumijemo:)a novinare kažnjavat ako bude povlačenja na bilo koju stranu.
Stvarno ne vidim kakva je svrha još jednog kanala, kada se i postojeći jedva financiraju i kada BHT i FTV već imaju zastupljenost sva tri bh. jezika? Osim ako Čoviću i kompanije ne treba njihova sopstvena stranačka televizija, ispunjena podobnjacima, kojima će moći dirigirati programsku šemu.
Treba uvesti turski, arapski, anadolski i teroristički kanal. Hrvatima ne smijete dati kakal ni u snu.
Od toliko problema oni nasli sad raspravljat o uvodjenju kanala na hrvatskom jeziku !
kanal(izacija) na HR, nek i seru kroz svoje cijevi
Samo kanal na hebrejskom dolazi u obzir i ništa više. Ta imamo moju FTV. Ako je ukinu neće biti Federacije Danas, neće biti mene, neće biti ITC-a Zenica.
Pa naravno da treba biti protiv, kakve su ovo igre bez granica, sto je previse previse je!
...jarane, nemere nasilu unitarna kad 50% građana to neće...
Ma ovo treba pisat propalo, nista od uvodjenje kanala na hrvatskom.
Xaxaxaxa a moji Srbi hebu sa svake strane svakoga. Xaxaxaxa Dayton - what else?! Xaxaxaxsa