Silajdžić Lajčaku
0
RS provodi secesionističku politiku
Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Haris Silajdzic je cetnicki agent koji je vracen iz Turske da bi neutralisao presudu za genocid. On je otisao Srebrenicanima i rekao im da ne potorose presudu radi izdvajanja Srebrenice iz RS, nego da ce je on iskoristiti da unisti polciju RS. A zatim je stao uz Dodika i dogovori \"protokol\" kontra evropske reforme, cime je porucio Evropi: \"Manite ba reforme i mi Bosnjaci hocemo da ostane polcia RS.\" Sada je i Evropa legla na rudu da nikome u BiH ne smeta policija RS, te je pristala da malo neznatno promjenjen Silajdzci-Dodikov protokol bude usvojen kojega je prvobitno odbila. Najgore sto je time prejudiciran i novi Ustav, tj. zabetonirana i RS, ne samo policija RS. Hare je pravi profesionalac, srpski agent.
Déjà vu.haris ga napada prije izbora i tako i sebi i njemu podize rejting pred lokalne izbore.A u vezi sa predstvnistvima RS u inostranstvu, u ustavu BiH jasno pise da RS ima pravo da otvara predstavnistva u stranim zemljama.Pa i Kanton Sarajevo ima svoje predstavnistvo u Briselu.A sto RS daje novac lobistima, to je njihova stvar.Mada, ne cini mi se da su ucinili neki veliki posao.Napredak se ne primjecuje.Novi simboli nisu niciji simboli, jer se u njima niko ne pronalazi.Oni su neutralni, a stvarno ne shvatam sta vise bosnjaci hoce.Nista im ne valja, koji god zakon da bude usvojen u skupstini oni se bune.A u s vezi sa dodjeljivanjem nagrada po gore navedenim imenima, imam primjer kada BiH dodjeljuje Zlatni ljiljan, tu se jedino bosnjaci identifikuju, ostali ravnopravni narodi ne.RS ima pravo na fudbalsku reprezentaciju, koja ipak jos uvijek se nece moci takmiciti na medjunarodnim bojistima, nego samo prijateljske ce utakmice moci odigravati.Niko se ne buni sto UK ima 4 reprezentacije, ne shvatam sto se BiH buni.Pitam se, da li bi bosnjaci pristali kad bi srbi rekli :\"OK zivjet cemo u BiH cjelovitoj i neovisnoj, ali da drzava bude konfederalna, a mi necemo spominjat niti referendum niti samootcjepljenje.\" Zanima me kakav bi bio odg bosnjaka.
jedno je jasno. ovo je jedna od predizbornih ofanziva. drugo je jasno - ovo su opstinski izbori. ovdje se hare bori za one na nivou ispod koji nisu do sada nikad dobijali... trece je jasno - hare se sprema i za ofanzivu. nadajmo se samo da je lavina u pitanju, jer ako je samo talasanje do izbora - onda nikom nista... ako ovo potraje onda mozda bude i nesto od toga. ne razmisljam previse, zaokupljen sam licnim problemima...
svaka ti cast....a ovaj sto kaze da si ostavio policiju RS-a....samo bih ga pitao....jesi li ti vidio sta je to Haris prihvatio(potpisao)???ti slusas SDP i SDA(koji su koristili to kao predizbornu kampanju)
dobro pismo, ali ne mijenja cinjenicu da je haris jedna najobicnija, prljava, politicka prostitutka. da je njemu stalo do svojih sopstvenih stavova pa raskinuo bi koaliciju sa strankom koja je, po njemu secesionisticka. ovako samo iznajmljuje cmar
i kao svake godine PRED IZBORE: dizanje nacionalnih tenzija i izazivanje nacionalnih incidenata izmedu Sarajeva i Banja Luke... kad prodju izbori, onda je opet mirno. koliko dugo vas jos moramo trpit, govnad jedna !?
Bolje ikad nego nikad. Sada se treba nadati da Lajčak ima muda da nešto poduzme.
Ne bi Dodik mogao provoditi secesionisticku politiku da mu Silajdzic nije omogucio. Svaki put kada je Dodik (tj. RS) bio u skripcu, Hare mu je pristigao u pomoc, a onda izigrava patriotizam na rijecima. Umjesto ovih ubleha bolje bi bilo da mu nisi spasio policiju RS, da si pustio Evropu da se nosi sa Dodikom.
Cijeli svijet zna da su srbi kreteni a dali im tu \"RS\" a nasi politicari su nemocni jer ne mogu nista promijeniti jer ovi iz MZ tjeraju nase da se dogovore sa srbendama...Ma ko se s njima uspio dogovoriti....i nervira me ovo stalno pljuvanje po Harisu, Tihicu...pa cak i po Cericu i Aliji...to ne dolazi od bosnjaka nego od \"balija\" a najveca je uvreda kad bosnjak bosnjaku kaze \"balija\"...
E moj Harise,sve je to istina što ti pišeš. Samo dali će to Lajčak uopšte pročitati i hoćeli reagovat..?? Što bi naš narod rekao Vrana -Vrani oči nekopa, i Lajčak ti je pravoslavac poput Dodika,vidi ćorav da bi Lajčak i zapadna evropa najsretniji bili da Bošnjaka nejma na ovim prostorima.. Lajčak Ima te Bonske ovlasti ali ja mislim da njima može samo šupak obrisati.. Nejma Jajčak muda da se suprostavi Dodiku koji je ponosan na vojsku republike srpske,što je počinila \" Genocid \" nad Bošnjacima Srebrenice..
U ovom slučaju Silajdžić je u pravu, iako je i on ovome u znatnoj mjeri doprinio svojim (ne)promišljenim izjavama u borbi za ličnu vlast u BiH. Nije on ličnost koja bi mogla koordinirati normalne ljude za normalno uredjenje BH države i njeno nesmetano hitanje u EU. Ali, šta možemo, kada nepismeni i nepovjerljivi birači tako hoće u većin, koje nažalost, podstiču konzervativni dijelovi vjerskih zajednicai. Još jedino vjerujem u ateističku omladinu i sekularne NVO.
eureka!!! \"kako je samo pametan nas Hare.\" Genijalac !!! :))) Trebalo mu je ovoliko vremena da sabere 2+2
E moj Harise i ti se pocinješ buditi i biti aktivan kada se izbori približavaju... Ako brate nisi sposoban da budeš politicki aktivan, i ako ti jedan seljak iz Laktaša koji je do nedavno voza traktor i pjevao pod šatorom sposobniji da lobira u svjet za neku svoju nacionalsticku politiku i javno krši sve što je BiH, lagano pokupi svoje krpcica i daj svoju fotelju nekom mladom covjeku koji ce da misli glavom a ne guzicom.
bravo kolumbo!!! bravo!!
pa dobro je....bar je progovorio....do sad je samo sutio ko zaliven.cuj reprezentacija rs....e ljudi moji pa ima li iko u toj tamo kvazi republici imalo mozga....imalo..............................................................................................................................................anyone???????