Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovde treba mlađim ljudima nesto objasniti posto to nisu htjeli da im objasne u školi. Republiku Bosnu i Hercegovinu su 1992 godine oružano napale Srbija i Hrvatska. To je prava istina, a šta je sve taj napad uzrokovao to je druga priča. Niko neće samo leći i pustiti da ga ubiju nego će se braniti.
Naravno, sada ne pominjete ime zlocinca, tj Armije BiH?
I bez tijela vec su trebali odgovarati i Dzevad Mlaco i Selmo Cikotic i Abdulah Jelec I Mesa Duvnjak i jos mnogi drugi samo za ovaj zlocin. Ovaj Mlaco je iskompleksirani jadnik kojem su prije rata Hrvati nabili kompleks nize vrijednosti jer i prije rata nije mogao raditi u Bugojnu (nego u D.Vakufu), a Bugojno su razvijali Hrvati (Hrvoje Istuk, Branko Mikulic, Stjepan Domacinovic koji je napravio od Spedicije najveceg speditera bivse SFRJ itd.) pa i ovi ubijeni Mihovil Strujic i Zdravko Jurisic i mnogi drugi. Onda se Mlaco, kada se docepao vlasti u ratu, odlucio osvetiti i napraviti “mjesta” za sebe. Kada bi se pitanje pobijenih Hrvata u Bugojnu diglo na visu razinu odjednom Srebrenica ne bi bila vise usamljeni slucaj ORGANIZIRANOG ZLOCINA, NE VOJSKE NEGO OVAJ PUT DRZAVE BIH, NAD NENAORUZANIM LJUDIMA BEZ SUDA I SASLUSANJA. Ako se ponovo, posteno, otvori knjiga pocinjenih zlocina u BiH bojim se da Bosnjaci nece dobro proci kada se bude svodio konacni racun.
..i na kraju ide priopćenje za javnost....kao, eto vidite da nema hrvatskih žrtava u bih.... ili kao u onoj pjesmi........"nisu tu ni bili, tad će reći svima..........
sigurno ih ovaj svjedok spinuje, matere mu se sjetimo
Naravno da nisu pronađeni a neće ni biti jer bi tužilaštvo moralo da podigne optužnicu protiv bivšeg sda gradonačelnika sadašnjeg ministra i jednog člana predsjedništva i njegovog babe koji je tada baš slučajno posjetio rostovo i mudžahedine na rostovu.... što prije održati referendum i sve presude sda suda proglasiti nelegalnim kao i sud i tužilaštvo
Nema tog suda na svjetu koji sudi bez dokaza ukoliko nije politicki motivisan. Ako ne vjerujete sudu BiH imaju medjunarodni i sudovi pa izvolite. Osudjujem sve napade na civile bez obzira o kome se radilo i podrzavam da se sudi svima koji su cinili zlocine nad CIVILNIM stanovnistvom.