Komentari (213)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dobro jutro narode! dobro jutro narode! dobro jutro narode! eto svima
Ma ne mogu da vjerujem da oni koji trebaju ne mogu da ovo rijese i dogovore, jadna djeca da ispastaju. Pa do kad vise ............... vjecita svadja, vjecito da se zabiberi onim drugima, jer zaboga oni su drugaciji, a svi od krvi i mesa. I da dobro jutro hahaha a ti sad nagadjaj na kojem sam ti rekla hahah :P
@smiling mi cemo ovako MORGEN
PRIKAŽI ODGOVORE (43)
Ljudi putuju u svemir, razvijaju medicinu i tehnologiju svaki dan, al Bošnjo se još uvijek ne zna ko je i kojim jezikom govori...
RS GENOCIDNA TVOREVINA
BOSNJO ZNA AL DRUGA JE STVAR STO MU ljudski POBACAJI NEGIRAJU
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Gdje su ta ljucka prava i prava o skolovanju djeteta??? A da sjecam se ,spale im cega na balkanu prilikom obiljezavanja godisnjice .
volim raspust.
Nista, samo pogurati rezultate o popisu, ko im .ebe mater.
Razne Vučićeve izjave da priznaje suverenitet BiH, dok na stvari to nemješanje i priznanje, se odnosi samo i isključivo na aktuelnu politiku RS i ovaj slućaj da se bošnjacima u RS osporava naziv jezika, koji de fakto aludira na BiH kao priznatu i suverenu zemlju, je samo slijed događaja i odnos Srbije prema BiH od 92-e.
Bosanski jezik je priznat u cijelom svijetu osim u genocidnoj BiH federaciji rs.
Cak ni u HR nije a ti pricas o cijelom svijetu...ovdje kazu na fakultetima jezik u Bosni ili naski jezik
@Decepticon89 Kad kazem cijeli svijer mislim na kulturne i obrazovane zemlje a ne na srbiju i hrvatsku.
RS GENOCIDNA TVOREVINA
Tjeranje politčkog inata preko dječijih leđa.Toliko snažan kapric za jednu takvu apstrakciju kao što je naziv jezika, da će su spremni žrtvovati obrazovanje vlastite djece zarad svoje ideološke zadrtosti. Sigurno ima i onih roditelja kojima ne pada na pamet svoju djecu prestati slati u školu, ali se ne usuđuju biti izuzetak da iskaču iz grupe, strepeći od osvete. Bojim se da konce vuče neko drugi; dvije-tri osobe. Jedno-dvoje od roditelja, i vrlo moguće neki imam ili lokalna glavešina iz SDA.
@DzamijaVelika, da poslao bih.
Izbjegavam da komentarišem ovakve vjesti, ali ovo je čisti debilizam (da se uzdržim od drugačijih "dijagnoza"). Na ovakav način skupljati političke poene? Nad djecom koju trebamo naučiti da ne budu kao ovi stari? Mogu reći jer se razumijem, škola pod istim krovom je masakr nad bilo kakvim pomirenjem i najbolji način da se u tom polju do krajnje mjere sve unazadi; dakle, direktna fizička podjela na osnovu nacionalnosti - identično kao segregacija, eto tu smo sada - vršimo segregaciju.
Iskorijene ti cijelu familiju do tridesetog koljena,satru ti u tragu cijeli komsiluk i onda bi ta ti određuju kako ces ti svoj jezik da nazivas...Apsurd!
Mi smo stvarno proklet narod nista nismo naucili iz ovog rata samo su nas htjeli posvadjat i zakuhat pa da kao oni nesto rijese. Ja sam u ratu isao u skolu i taj prokleti jezik se zvao maternji nikome nije smetalo. Nego se islo na to da djeca po zavrsavaju skolu da nezaostajemo. STA SAD SERETE
Ma dosla direktiva iz Beograda tj. SANU da se muslimani-bosnjaci ne smiju poistovjetiti ni sa cim sto ima bosansko , a ako treba nek FBiH donese odluku od finansiranju dvije skole pod jednim krovom i neka ta djeca uce po planu i programu iz FBiH kantona
fasizam,nametati jednom narodu kako ce zvati svoj jezik
Ivanicu sto sad nista ne pametujes ? i ovi iz SAVEZA ZA PROMJENE
Srpski je jedan od oficijalnih jezika bih, a na srpskom se jezik bosnjackog naroda kaze bosnjacki a ne bosanski, islamisti nece mijenjati srpski jezik.
Jeli bojkot traje do izbora ili?