Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
0

RKUD Proleter u Sarajevsko pivo Holiday Pubu

Sarajevo-x.com
RuKom na Holiday Marketu (Foto: Vanja Čerimagić)
U Sarajevsko pivo Holiday Pubu sinoć je održana još jedna izvrsna svirka. Etablirani sarajevski klupski sastav Zlaja Bacardi Band nastupio je u prepunom Holiday Pubu te izveo svoj repertoar bossa nova i jazz standarda, domaćih i stranih hitova '80-ih i '90-ih. Zlatko Bacardi (gitara), Bojan Ahac (klavijature) i Hana Jušić (vokal) počeli su nastupati 2004. godine, a danas su već poznati kao jedan od najboljih bendova koji su svojim nastupima zabavljali publiku u brojnim sarajevskim klubovima.

Večeras, u srijedu 4. januara 2012. godine, u Sarajevsko pivo Holiday Pubu nastupit će RKUD Proleter, s početkom u 20 sati. Radničko kulturno-umjetničko društvo Proleter najstarije je radničko društvo u BiH, osnovano 1905. godine u vrijeme vladavine Austro-ugarske.

Proleter je godinama prisutan na domaćoj i evropskoj sceni kulturno-umjetničkog stvaralaštva i nosilac je najvećih priznanja grada Sarajeva i države. Učesnik je mnogih festivala širom Evrope, sjeverne Afrike, Azije i nosilac brojnih festivalskih nagrada i priznanja.

U ASA Čarobnom svijetu djeca od 4 do 12 godina se svakodnevno od 10 do 22 sata mogu zabavljati različitim aktivnostima pa će i danas učiti engleski jezik, družiti se s maskotama, pričati priče, pjevati pjesmice, gledati crtane filmove, a u 17:00 će upoznati i novu profesiju – fotografa. Naravno, tu će biti i igrice ASA Super vozač i PrvoKLASNI Wii turnir u tenisu.

Djeda Mraz i vilenjak će u svojoj Coca-Cola kućici boraviti do kraja Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, u terminu od 16 do 20 sati radnim danima.

Kada su u pitanju izlagači na Marketu, posjetitelji i dalje mogu pogledati njihovu ponudu svakog dana od 10 do 22 sata. Jedan od štandova izlagača je i štand RuKom. "Rukomtvorine" su dizajnirane sitnice i veće stvari, asesoari koji uljepšavaju svakodnevnicu: razigrani cvjetni broševi, neobične naušnice, simpatične torbice za mobilne telefone, neseseri, moderne posebno printane torbe...

RuKom proizvodi i dekorativne stikere za zid, novi i ultimativni trend u uređenju prostora. Stvaraju i proizvode koji doprinose unapređenju turističke ponude Sarajeva: slike, šolje, fotografije i razlednice pod nazivom "Sarajevo Stories". Na njihovom štandu također možete pronaći i drvo želja na koje možete napisati i zakačiti svoju želju.

Informacije o sadržajima i aktivnostima Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa možete pratiti na oficijelnoj web-stranici - www.sahm.ba, a naravno, tu je i Facebook stranica Sarajevo Holiday Market.