Komentari (256)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakva crna marama, zna se kako se dobija posao u ovoj državi. Ako nemaš štelu, možeš nositi marame, krstove, biti pokriven ili otkriven, dubiti na glavi al posao nećeš dobiti. Baš je marama najveći problem pri zapošljavanju. Kakva nebuloza.
nosi mahramu a majica šejtanska hahahaha
Ne mora crna nek bude crvena 😏
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Idu dvojica vehabija ulicom i jedan ugleda zensku u miniću te rece estagfirullah, nakon nekoliko sekundi i drugi ugleda zensku u helankama te rece estagfirullah, iduci tako jedan od njih se malo spotaknu od ivicnjak te rece estagfirullah, a ovaj drugi veli: "ĐE, ĐE"?
Ukinuti marame, narocito one sto oponasaju marame iz arapskih zemalja. Ovo je BiH, a i one dame koje su postale "muslimanke" pa natakle "arapske" marame treba da znaju da u Kuranu nigdje, nigdje se ne spominje da zena mora nositi maramu. To su muskarci izmislili u raznim hadisama, cisti muski sovinizam. Skidajte marame bosanke i hercegovke, niste arapkinje.
@MokeR Pojma nemas, ostavi se hadisa i tumaca, nema potrebe za tumaca kada u kuranu fino pise da zena treba da pokrije prsa i da se obuce pristojno. I nema dalje.....
mogla je vala tanje namotat ovu maramu, glava joj sad ko bure.
Ja nemam nista protiv pokrivenih a ni otkrivenih zena. S tim, da zaposljavam zenu, radije bih otkrivenu. 1. ona bi mogla raditi u istoj kancelariji s muskarcem, ili ici na teren autom s njim. 2. mogla bih je poslati na poslovni sastanak, rucak, nebitno, sa drugim muskarcem, bez da nekom bude neugodno jer se ona s njim ne smije osamiti, rukovati, itd. 3. klijentima bi bilo manje neugodno da dodju u kontakt sa nepokrivenom, nego pokrivenom zenom. Svako ko zeli ostvariti profit bi razmisljao na isti nacin. Mozda postoje profesije u koje bi se pokrivene zene lakse uklopile, npr.obrazovanje, ginekoloske ambulante itd., ali pravo i ekonomija nisu jedne od tih. Zapravo, malo tih "kontaktnih" profesija jeste za pokrivene. Slobodno opalite minuse.
Maramu ne treba ni zabraniti, zašto? Ako od rođenja po našem gradu mogu da gledam odore koje nose časne sestre zašto bi mi smetala marama. Međutim, djevojke koje nose marame treba da posvete malo pažnje ljepoti marame, ukusu, higijeni itd. To je bitno a marama kao marama, svaka čast. Takođe osim marame sve drugo zabraniti (burke i slično) ne znam jesam li tačno napisala burke ali zna se na šta mislim.
Burke nisu, nego Niqabi. Niqab ima svoje temelje u šerijatu i kao takav, kao vjerski propis svako onaj ko želi može da ga nosi. Islamski učenjaci su se razišli po pitanju da li je niqab farz ili sunet. ali da je propis to sigurno jest. Da ja tebe pitam otkud tebi pravo da ti zabranjuješ mojoj ženi šta da nosi i kkao da se pokriva?
@komunjarist Nek tvoja hanuma u tvojoj avliji hoda gologuza, skroz zamotana ili kako joj volja, ali od kud joj pravo da djecu po ulicama plaši ... ? ? ?
bivse kurave i narkomanske furaju se da su muslimanke
Kol'ko gluposti na jednom mjestu...sve sami alimi i mudžtehidi na jednom mjestu, znaju šta je od vjere, a šta nije...
A da mozda prvo u ISLAMSKOJ ZAJEDNICI zaposlite pokrivene zene, djevojke.. ne mozes naci sa maramom u medzlisu ni jednu.. Osim uze i sire rodbine, naravno
Nemam ja nista protiv pokrivenih zena u drzavnoj upravi, ali imam protiv onih kojima kazem dobar dan, a one sute.
sad će hodža da pritisne bakira daj da se vidi koja je to firma da joj šaljemo 'spekciju
Nemam nista protiv normalne pokrivene zene, licni izbor. Ali one nindze kad vidim istraumiram se, nije mi jasno samo kako oni kad putuju negdje van drzave pa na granici...
Svaka žena sa niqabom kad se slika za pasoš ili ličnu, otkrije lice, i ovdje u BH i svugdje u svijetu. Zar nije lični izbor i da žena pokrije lice ako hoće ? To što ti imaš svoj stav po pitanju toga, to je jedna stvar, a druga stvar je što nekoga boli briga za tvojim stavom.
Ljudi ja vam ne mogu opisat kako je meni žao Al Dina,zato što je ograjiso od one svoje bivše hanume pokrivene
ne vidim koji bi bio razlog da se zabrani nošenje marame, to je lični izbor. Ako mogu časne sestre da hodaju gradom pokrivene, mogu i muslimanke.
Koliko neznanja i primitivizma na jednom mjestu. Hajd što tobože kritiziraju muslimani sami sebe iz nekakvih hirova ali što kršćani, vjeruju u Božijeg sina, zašto se ne opamete? A Bošnjo, samo ti sve trivijaliziraj u naše vjere, ne što je to tako već zato što ne znaš...Bolji je onaj koji čini manje grijeha nego onaj koji to čini više - to je činjenica. Zato nek se ove skidaju u ovome postmodwernizmu, gdje historija će doseći kraj takvom životu a Muslime drzi se čvrsto ALLahovog uzeta onako kako je to Poslanik radio...
Samo Dragi Allah zna ko je bolji, jer možda ćeš ti učiniti manji grijeh a nećeš se pokajati za njega, a možda ja učinim veći pa se iskreno pokajem i Allah mi oprosti. Zato svako je vjernik za sebe, i trudimo se da budemo što bolji, jer nemamo mi pravo da govorimo ko je bolji. Ima onih koji su odrasli u islamu, a onda upoznaš nekoga ko se prije 2-3g vratio isalamu pa se odanije, iskrenije i popunije odnosi prema vjeri. Možda su njegovi grijesi bili veći ali je možda njegov odnos prema islamu učinio da mu Dragi Allah to oprosti pa da poveća njegov iman.
Ako se osjecaju ugrozeno i trebaju traziti svoja prava .
Mogla je i ova seka poklonit ovu Kajlu ummetu,i ako dala mozda zekjat.