Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako nećete ubirati sve veće prihode kad je za obični narod sve skuplje... Narodu poskupi i hljeb i cigare-to nema ni u vražijoj materi.Poskupi i struja i voda. A šta je jeftinije-NIŠTA. Pa daj barem jeftinije ono čega imamo-a to je struja i voda bem li vam državu i zakoni ustav i parlament!!!!!!!!!
ajde da ti ciko nesto objasni. ti (i svi mi) plaćamo najjeftiniju vodu i struju u evropi. proguglaj malo, naći češ. akcize za luksuznu robu (kafa, cigare, itd.) se konstantno pomalo povecaju i povecavace se i dalje dok ne dostignu norme eu. hljeb nije poskupio evo ima vec tri godine (barem ovdje u tuzli, mozda je u sarajevu posebna prica). raspitaj se malo prije nego sto sljedeci put krenes pljuvat
@ edin_the slazem se sa vecinom sto si napisao, a zasto recimo nije doslo do smanjenja cijene hljeba i brasna proslog ljeta kad je psenica rodila na sve stranea, ali o tome se nije pisalo, kad nesto treba da postane jeftinije samo sute a poskupljenje cesto pravdaju, i nemoj ba spominjati EU norme i nas onda spomeni i EU prosjecnu palcu i nasu ako vec poredis cijene struje i vode to nam je jedino jeftino, sta je sa telefonijom itd.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
hahahahaha i jos se hvale, a nikako da kazu koliko puta su digli cijene i akcize na duhan, cigare, gorivo...... Svako maše nekim papirima i brojkama, kakvi paraziti....
joooj ovih kmera jesu ofirni... pred izbore izlaze brojke, cifre aman tolike pare se slijevaju u nas budzet, toliki turisti odsjeli u BiH, toliki investitori dolaze... sve slike nekog toboze blagostanja u zemlji, a i ptice na grani znaju kakvo nam je stanje u drzavi i da vise od pola toga nije istina i koristi se za predizbornu suplju vladajucih kmerskih funkcionera pa gdje su toliki prihodi u budzetu od putarina zasto onda morate uzimat kredite za nastavak gradnje??? gdje su ti prihodi od PDV-a, zasto ne napravite kuce ljudima u poplavljenim podrucjima??? kako su misteriozno odjednom nestale donacije za podrucja pogodjena poplavama??? naravno nista od toga kad ste sve pokrali bando lopovska. Posljie izbora cete u prdekane, mamicu vam vasu, nece vam pomoc ni ovi jadni placenici sto ste ih angazovali za prljavu predizbornu kampanju... fujjj govna odvratna sjeme vam se zatrlo
SJEBAT ĆE TO OVI OPTIMISTI da je i 10 puta više !!!
Što se više para, pa i od indirektnih poreza, skuplja u budžet, ovi koji se kao brinu o rspoređivanju tih sredstava SVE GLASNIJE KUKAJU DA PARA NEMA. UZ PUT UPRAVA ZA INDIREKTNE POREZE OVO UPRAVA ONO ALI SE STALO SA KONTROLOM UNUTAR UPRAVE, JEL TO SADA STANJE BAJNO I NA KONCU ŠTA JE SA VEĆ SUSPENDOVANIM, MOGLO BI SE POTRUDITI I DA JE JAVNOST INFORMIŠE ILI SU SE NEKI MOŽDA VEĆ VRATILI NA STARA RADNA MJESTA. U OVOJ ZEMLJI SVE JE MOGUĆE.
Eh što ste ga brali brali ste ga, sada je vrjeme da ga pušite koliko je uništeni radnih mjesta, a i ona što postoje rade preko kite odnosno prebijanjem ili partikanjem.
Samo tako...haračite narod da bi imali sebi z aplata a ko hebe zravstvo, ekonomiju, kulturu, sport, narod......
Iz tog fonda se finansira i zdravstvo, školstvo, policija,invalidnine, boračke naknade, održavanje puteva, socijalna davanja itd itd... plate i premije političara možda čine manje od 10% troškova tog fonda. Da bi sva ta davanja bila veća uzimajmo račun prilikom svake izvršene usluge jer od svakog izdatog računa 17% ide na gore navedena troškove.
Sve je to divno i krasno, ali sta ce se nama konkretno da promjeni, poskupli ste sve zivo sto ste mogli ........i sad rekordan prihod - hoce li biti posla, jer kako ste poceli necete imati nista jer uskoro necemo imati zasta ni da kupujemo.
Zašto ne prikažu strukturu prihoda, pa da se vidi od kuda je najveći priliv novca?
Cestitamo na ovim pozitivnim rezultatima. Nadamo se da skolstvo, zdravstvo i socijalni sistem vidjeti neke koristi od ovih para.
...i...hoće li se išta od toga vratiti privredi, građanima, nekakvim programima sufinansiranja zapošljavanja, "pogurat" đe je kritično...ili će politička oligarhija sve arčit za svoje ćefove...
... nemoj ba commie tražit puno, kakvo zapošljavanje, finansira se isključivo državna služba, bitno je da su i ove godine dobili regres a i izbori su blizu tako da će programi zapošljavanja uslijediti nakon oktobra ;)