Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lakirali parket u nekoj maloj dvorani i to sad vijest dana.Koji jad.I cuj -Obilcevo ?a dje je krsna slava kolo kandilo ,presjecanje vrpce?Nista?Nesto mi popustate braco.
Yebo vas Obilić, seljak iz susjedne države!
Nisam siguran sta je ispravno, Obilic ili Kobilic...ma nek se igra sport, nije bitan kvazi politicki naziv ili ime dvorane
obilicevo glupo ime nema sta mejdan je bio i ostace mejdan
To niko ni među srbima ne zove Obilicevo.
Bas me cudi sto je parket crven, mora da je predizborna kampanja hahaha
Obilić je inače iz Banjaluke, što je bilo malo poznato do 1992.godine. Legenda kaže da je Obilić stanovao u naselju Mejdan, gdje je završio osnovnu školu i kren'o na zanat kad ga pozvaše na Kosovo radi izvršenja samoubilačke akcije koju bi danas zli jezici nazvali terorizmom (da je nedajbože bio musliman). Banjalučani su, saznavši za ove fascinantne činjenice, 1992. svoj Mejdan nazvali po ovom velikom Bosancu. Hroničari vele da je bilo prijedloga da se Mejdan zove "Muratovo", ali ne prođoše...
Hahahaaaa, ta ti je dobra do bola , svaka čast.
Ako se ne varam to nekad bješe "Mejdan". Ta vrsta nasilja i barbarizma sa promjenom imena svega što asocira makar malo na nekog drugog je svojstvena isključivo bosanskim barbarskim plemenima, a prvenstveno Srbima. Čak i u Srbiji postoje mjesta koja se i danas zovu Kalemegdan, Karaburma, Tašmajdan... sve sami turcizmi. U Hrvatskoj postoje Islam Grčki i Islam Rimski, a kod ovih naših primitivaca ne može postojati ništa što podsjeća na muslimane, Turke, Bošnjake.
Nekad bio FK Čelik sad je NK, a Velež je sad FK....išlo se u opštinu, sad je općina...čekala se plata, sad plaća...itd.
Nekad je bila ulica Vase Miskina, gdje je ona danas, a da ne nabrajam druge.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)