Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\"BOZE SACUVAJ. REIS JE MANIJAK, PODRZAVA PEDOFILE, DOPUSTA DA SE DJECA SILUJU. BOZE SACUVAJ, TREBA GA U ZATVOR NA DOZIVOTNU.\" Ma djeca uopste nisu silovana, samo im malo turali cunu u ruku.
Čitam ove komentare i prepucavanja između \"pravih\" muslimana i \"islamofoba\". Vidim da se uglavnom tako etiketiramo na ovoj temi. Međutim smatram da ovdje postoji jedan drugi problem, a to je ne povjerenje u institucije države. Država, odnosno u ovom slučaju sudstvo pokazalo da je bez integriteta i da postoje institucije koje se smatraju iznad državnih institucija i izvan zakona. Dok god bude tako, biće novih procesa (montiranih ili nemontiranih, čitaj kako ti odgovara), biće novih kriminalca koji će govoriti da je njeima namješteno i da su samo protiv njih optužbe podigli oni koji ih ne vole.
Reis Ceric je legenda !
Evo ja sam musliman, bošnjak, vjerujem u Allaha dž.š. ali reisa ne podnosim organski, zato što je obični uzurpator jedne organizacije koja bi trebala da bude pozitivna i lijepa, koja bi trebala da daje pozitivnu sliku i da promoviše Islam, a ne da ga svojim nesmotrenim radnjama potkopava. Inače, nikad nisam volio ni hodže ni \"reise\" nit bilo kakvu instituciju u sklopu religije... Jer gdje god ima institucija, tu ima i prevara, a automatski i zlih radnji. Čim se religija institucionalizira, dobije se sredstvo manipulacije nad neukim stanovništvom... Koliko ja znam, Islam se zasniva na ideji da se svaki pojedinac klanja isključivo Bogu i nikome drugom, a ja koliko vidim, ovdje će se još malo pa početi klanjati reisu, kao što to već rade šiiti širom svijeta. Ohladite malo, i reis je obični smrtnik kao i svi mi, on je samo jedan ČOVJEK i niko više... Svi mi smo grešnici bez obzira koliko mi \"presveto\" izgledali ili se furali na to. I sad sam ja komunista jer mislim svojom glavom.
koji je reis idiot kaže ne razumiju oni naše selo i naše običaje...pa jel nam običaj da hodže zlostavljaju djecu ....majku ti glupu!!! nije ni čudo što nas svijet mrzi i gleda sa prezirom kada takve ljude imamo...sram neka ga bude! a svima ovima koji brane ovog pedofila bih poželio da njihovu žensku djecu malo \"uči\"
Bio bih sretan da za svog duhovog vođu mogu reći neke lijepe rijeći,kao što bi uostalom i trebao,brat bratu po vjeri. Ali naš reis,našu vjeru srozava do dna.Zbog njega i takvih kojima je on zaštitnik,Islam predstavlja omraženu vjeru kod drugih. Zaista mi nije jasno zašto naša Ulema,a ima ih zaista veliki broj časnih i poštenih,ne poduzimaju ništa. Mnogi kažu da u \"omraženom\" komunizmu nam nisu dali da budemo Muslimani,džaba nam je sada tolika sloboda vjeroispovijesti,kada me strah da kažem to što jesam. Zboh Novih muslima.
Udbin Car je dobio zadatak da potpuno unisti instituciju Reisu-l-uleme, a tako i Islamsku zajednicu. Nije mu jos puno posla ostalo. Odlicno mu ide.
jako opasan tip.... covjece, oni bi onu curicu optuzili za blud i kamenovali je. OVAJ CERIC JE OPASAN, TREBA GA SE RIJESITI
mozda reis voli i homoce :)
Ma pedofilobranic! Stari izdrndani slucaj! @Asim, vodi ga kuci kad ga toliko volis, al pazi zenske ukucane!!
svima sto \"vole\" svog duhovnog vodju od srca samo zelim, da im kada zatreba u zivotu :) Pa da vidimo...
Komunjare i ustase se digle da srude reisa i IZ
djete NIJE silovano,kreteni jedni.to je kacavendin posao
\"sta jee, dosta smo se mi njima prilagodjavali ba, nek se sada oni malo nama prilagodjavaju\".
Reis se izgleda opasno prepao, cim jei poceopraviti raznorazne glupe poteze. Sto ovo nije neka drzava. Kako bi ga javno misljenje dotuklo, to je cudo jedno. No ovdje, svako moze da radi sta mu je volja