Komentari (154)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Što bi Bošnjaci iamli kompleks što su muslimani?Onda i kršćani bi trebali imati isti kompleks, sve tri monoteističke vjere su došle sa jednog te istog dijela svijeta a koji nije Evropa!.
@lik5 i??? ko govori o naseljavanju?promašio si temi drug:))sad bih ja trebao reći da je i bliski istok bio naseljen prije nego se pojavile vjere-religije i šta sad???
Postojala je paganska vera
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Poštovani gospodine Kavazoviću, odakle vam to da su svi Bošnjaci muslimani? Ne znam da li znate ali u Mađarskoj postoji zajednica Bošnjaka katolika koja ima 10.000 članova. Bilo bi lijepo da ste ih posjetili jer i to su naša braća i ne vrijede ništa manje od Bošnjaka muslimana.
Upravo ste vi današnji Bošnjaci "svoju braću" potjerali u Mađarsku. I za tvoju informaciju isti se nacionalno izjašnjavaju kao Hrvati
@Stjepan III. Nemam komentara na tvoje nebuloze.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Evo pisem iz budimpeste i cesto sam tu i u pecs, ili pecuhu i zaista katolici iz bosne u madjarskoj se izjasnjavaju bosnjaci. Ovaj koji pise kako se izjasnjavaju hrvati, laze. Imam drugaricu iz pecuha, bosnjakinju katolkinju preci iz bosne, nema veze sa hrvatima niti se tako izjasnjava. Za hrvate je sve sto je katolicko i hrvatsko je, koja gluparija! Bosnjaci su i katolici
Kako da ne. Osobno sam upoznao gospodina Ivicu Đuroka predstavnika te hrvatske nacionalne manjine u Pečuhu. I oni za sebe stvarno kažu da su porijeklom Bošnjaci, što u prijevodu sa mađarskog znači Bosanci, ali da su u nacionalnom smislu Hrvati i da se tako izjašnjavaju. Što je činjenično potvrđeno na svim popisima stanovništva Mađarske, gdje se isti izjašnjavaju kao Hrvati. A ta tvoja lasta, ako je nisi izmislio, ne čini proljeće.
kako koji dan sve vise cijenim Reisa Kavazovica, jedan od inteligentnijih ako ne i najinteligentniji covjek u BiH, kapa do poda. Ovo je jedini i ispravni put reprezentovanja bosnjaka van granica.
Otkud ti znaš da "nemaju kompleks"? jesi li zašao u kuću svakog ummetlije, il' je izvršena anketa u izvedbi američke agencije za istragu poturica? šta je sa "slučajevima" prof. spahića, režisera kusturice, književnika Selimovića, da nabrojim samo najpoznatije ličnosti?
Mozda je ovaj Orban ispo naj mudri u ovoj migrantskoj krizi!
...bezvezna izjava inače sasvim odmjerenog i promišljenog reisa. ybg, omakne se i najboljima.
@god Free ..nisam fan vjerskih velikodostojnika. ali ovaj mi se čini prilično solidnim.
@god Free ...ajd, ima i tvrdoglaviji od mene :))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
reisa za preCjednika
prvo mi objasni šta je to Bošnjak , evo ja nisam musliman a za sebe tvrdim da sam Bošnjak , a drugo: _ ne muti bistru vodu prijatelju ,,,kakvi kompleksi ili šta !*?
@bub... samo malo osavremeni rječnik i razmišljanje, pa ćeš lako postati -- Bosanac!
Reis prica gluposti kakav kompleks,islam i pripadnost islamu nije pametno javno isticati u Evropi i Americi. Evropa i Amerika su pune islamofobije i islamo mrzaca,to su cinjenice i sa njima se potrebno suociti i naci pametno rijesenje tog problema.
a volimo i gulaš kao madjari