Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...ovaj čovjek čitavom pojavom i svojim odmjerenim riječima ulijeva povjerenje...mnogi lažni "patrioti" na svim stranama bi se trebali ugledati na njega...
...podržava se bistra i hladna glava, odmjeren stav...to nije zato što je hodža, nego zato što je čovjek...
Kad može patrijarh na dan nakaradne izdrkotine RS držat govor..................što ne može reis na otvaranju vijećnice
@ Mašinac 10, Ukoliko želiš raspravljati o nekoj temi prvo se edukuj, IZ nije na državnim jaslama te kao takva egzistira na sredstvima koja se ubiru od članova iste te zajednice. Svaki džemat ima Odbor koji prikuplja članarinu od koje se, između ostalog, vrši isplata Imamu (hodži) a ostatak sredstava koristi u druge potrebe džemata. Vidim da nisi informisan pa dobro bi bilo da to učiniš da ne ispadaš "bedak " Maksuz SELAM od brata u ISLAMU.
A gdje sam ja to napisao da je na drzavnim jaslama? I de mi ti malo pricaj kako, sta, gdje... Kao ti si dobro informisan. Prosto ti se divim. Ne bih znao da mi ti nisi rekao. Hvala ti do neba. Sad je u redu da, ja (ne radim), brat (ne radi) i otac (penzija), svi placamo posebno. Jos samo da zivot dam za ove sto su ovo naredili, evo sad cu samo neka kazu, aha. U mom dzematu, prosli petak, hodza nije smio da kaze to na hutbi jer je svjestan da je to cisti bezobrazluk. Pa je poslijje dzume to rekao ljudima iz odbora. Al ja sam "bedak" kako ti rece, jer govorim protiv tvog reisa. Hvala Bogu da sam za tebe bedak i da nisam kao ti. Bitno je sta Svemoguci misli o meni a ne ti i tebi slicni. Selam pametni covjece.
Bolje bi bilo ovo efendiji da objasni kako je to donesen zakon da svi muskarci stariji od 25 godina moraju placati hodjaluk i p.drustvo radili ili ne... Znaci svako ko ne radi mora placati, kako, odakle i na kraju kome... Musliman sam ali ovo je bezobrazluk nevidjeni... Zbog ovoga bih volio da imaju hodje koji nemaju veze sa ovom IZ, tako da njih mozemo vrbovati kad su Dzenaze... Jer nemam povjerenja u ove ljude nakon ovog sramnog zakona... Na kraju krajeva, moje je da slijedim Kur'an casni a ne ove lopuze sto gledaju kako izbiti dinar od naroda... Toliko.
Ponekad se pitam u cemu je mudrost Bozija kada drzi ovakve budale na zemlji kao sto ste vas dvojica?!
Masinac10 bez ikakve polemike ti zelim reci da mi je zavo svih ljudi koji su bez posla i primanja ali za tu sitaciju nije kriva IZ niti reis nego politicki predstavnici nase zemlje i oni koji su ih birali. Mogu ti dati savjet da se pismenim zahtjevom (molbom) obratis odboru u tvom mjestu boravka a njihova duznost je da zahtjev proslijede centralnom odboru IZ i ukoliko se dokaze da nemas mogucnosti placanja biti ces osloboden placanja dok nebudes imao poso ili neka druga mjesecna primanja. Allahu alim.
Ostrije to malo efendija ostrije,nekako si mi previse blag ali ipak drag
Reis vrlo oprezno bira rijeci, ali da samo jednom nesto ostro da kaze onda bio bio " razpet na sahat kuli". Prije svega od Bosnjaka.
Moš mislit...ee moj Reis dragi...kad nismo dosad naučili nikad nećemo !