Komentari (80)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rim prije 2000 godina imao non stop vodu i vodovod a jedno malo sarajevo u 21 stoljecu ima redukcija iako su oko sarajeva brojne planina na kojim su izvorista vode
Suosjećam se sa Vama. Kod nas je redukcija kao da imamo 5 miliona stanovnika i svake godine jedno te isto. Našu vodu su prodali Tuzlacima a mi se j3b3mo sa redukcijom. Građanin Živinica.
Zato svi letite u Tuzlu iz okolnih vukojebina da se zaposlite. Isto kao kad mravi krenu iz mravinjaka, a tamo bi htjeli stalno vodu da imate. Neće moći.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Odoh na Mars da se okupam.
Ajde u Tuzlu, Panonika još nije ispražnjena :D
Onako samo usput da apelujem na jebavanje od do scima u vodovodu odgovornim za ovo Et
_""Ovom prilikom apelujemo na naše cijenjene potrošače da vodu koriste što racionalnije, kako bi se osigurale dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo normalno vodosnabdijevanje", saopćili su iz KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo." STOKO! Svakom građaninu mora voda biti dostupna 24 sata u danu, svaki dan u godini,neprekidno. Vi to nesposobnjakovići znate, ali ipak zbog vašeg nerada, neulaganja, nebrige, kriminala, viška zaposlenih, velikog rasipa vode zbog neispravne mređe (75%) niste u stanju grad Sarajevo uredno snabdjeti sa vodom! Vi apelujete? Apeluju i građani da im obezbijedite vodu, da ih uredno snabdjevate, pa šta činite, osim što nas uredno izvještavate o redukciji i u određeno vrijeme nam obustavite isporuku vode. Vas treba ukinuti i ukinuti vašu nepotrebnu vojsku zaposlenih koja jede vodovodnu mrežu sa svojim plaćama. Zaposlili ste sve svoje koje ste mogli, izmišljali radna mjesta, a uz to povečali cijene vode da bi njima isplatili nezarađeane plaće. Sa ovim vašom agresijom na građane ne bi bilo nimalo čudno kada bi sutra osvanuo naslov u medijima da voda poskupljuje. SRAM VAS BILO!!!
Imao je Jasmin Imamovic i pokoju pametnu ideju. Voda bez redukcije je jedna takva. Dobro, priznajem da mu je ideja ponestalo, ali hvala mu za ovu.
ma mante se vode bolje jos koju djamiju ..a bakire? nema turci i arapi samo pare i korupciju za djamiju nema za industriju! kazniti SDA na izborima !!
U zemlji koja ima toliko vode za piće redukcije, to je za nevjerovati sobzirom kako sve to ljudi trpe, neči je interes da se narod matletira.
U ratu je bilo bolje
ee kada se samo sjetim sarajevske pepeljuge, a nije bas to davno bilo...eee
Pa gdje ces na Haseta bolan ne bio.
Naucio saam je napamet "Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina."
... atoje sve iodranije poznato policiji
govnovod opet jase...pa mamu vam ybem bezobraznu koga vi vise muntate...otpustite viska zaposlene, preusmjerite novac na sanaciju vodovodne mreze, iskljucite ilegalne potrosace, platite dug elektroprivredi...pa da vidis kako se tad bunari nekim cudom napune....paraziti jedni...
Sve si moje sto mi je jos ostalo da te volim nikad nisam prestao zivim za to da te sebi vratim ja drugog razloga nemam Sve si moje sto sam ikad imao i tek sada to sam sebi priznao da sam ja ustvari tebe izdao Sve si moje, sve si moje sve si moje, ti (2x) Sad se kajem svakog trena sto me u tvom srcu nema tek sad vidim sta sam imao pa suza mi krene
E pjesnik. Pjesme su ti cool. Nego moze molba. Mozes li ih posloziti. Ono da izgledaju kulturno upakovano. Ambalaza cuda cini.
Razmotriti će se prijedlog imate li neku muzičku želju možda
Bitno je da je voda iz cesme blatnjava i da stomacni virusi haraju gradom. Isto tako je bitno da je pritisak katastofa los i samim tim je skoro pa nemoguce dopuniti vodu u plinskim bojlerima, a temperatura vani sve niza i niza, a o kupanju da ne pricam cas me sprzi vrela voda cas ohladi ledena...Ko je kriv za sve ovo? U sljedecem krugu cekam da mi se uredjaji pocnu kvariti
a kakve obilnije padavine ocekujete majmuni jedni, da pada 10 dana za redom jel?
@andres_iniesta_2, to je samo fol. Vade se na padavine. Bar su ovih dana kiše padale, a u njih prazni rezervoari. Hahaha, možda su im šuplji rezervoari, pa ispušptaju što se u njih slije. :))) Dobro se sjećam kada su bile majske poplave, zavrtali su pipe, kako kažu zbog zamućenosti vode. To znači da su njihova postrojenja, rezervoari i filteri na izdisaju i da bi GRAD SARAJEVO VEOMA BRZO MOGAO DA OSTANE BEZ VODE.
Mobilni tim će danas pratiti stanje sa akumulacijama u rezervoarima i na glavnom izvorištu Sarajevsko polje. sad nam je puno lakse