BiH
0

Razgovor o saradnji na projektu stambenog zbrinjavanja mladih

FENA
Budžet Kantona Sarajevo ne predviđa za ovu godinu novčana sredstva za realizaciju projekta stambenog zbrinjavanja mladih, saopšteno je iz kantonalne pres- službe.

"Jedina mogućnost da se na tom projektu ostvari saradnja jeste ulaganje finansijskih sredstava radi povećanja depozita u suradnji s 'Raiffeisen bankom', kako bi kredite moglo iskoristiti svih 290 mladih apolikanata koji su ispunili tražene kriterije», kazao je ministar stambenih poslova Kantona Sarajevo Samir Siladžić u razgovoru s predstavnicom «Bankademie», institucije koja se bavi savjetovanjem Evropskog investicijskog fonda o mogućnostima investiranja finansijskih sredstava u razvojne, socijalne i komercijalne projekte i projekte stambene izgradnje.

Predstavnica «Bankademie» Aida Skoko je obećala da će ta mogućnost biti razmotrena i s «Raiffeisen bankom» dogovorena eventualna suradnja koja bi bila u interesu liste s 290 mladih ljudi.

Silajdžić je predložio i mogućnost suradnje s kantonalnim ministarstvom privrede na projektima podrške za otvaranja malih i srednjih preduzeća.