BiH
0

Ratko Drobnjak sporazumno priznao krivicu

Klix.ba
Sud BiH (Foto: Klix.ba)
Sud BiH (Foto: Klix.ba)
Optuženi Ratko Drobnjak sporazumno je priznao krivicu za počinjeno krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama.

Optuženi Ratko Drobnjak iz Crne Gore sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo za koje se tereti i s tužiocem Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH zaključio sporazum o priznanju krivice.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivice optuženi je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret optužnicom.

Drobnjak se tereti da je dana 14. 03. 2014. godine u 13:35 sati, prilikom ulaza u BiH iz Republike Crne Gore, preko MGP "Deleuša", na području općine Bileća, u putničkom motornom vozilu marke "Opel Vectra" neovlašteno prevezao marihuanu.

U skladu sa sporazumom, tužilac predlaže da Sud BiH optuženom izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godine i šest mjeseci.

Optuženi je, također, saglasan da mu se oduzme pomenuta opojna droga kao i putničko motorno vozilo marke "Opel Vectra".

Prilikom određivanja ove kazne uzete su u obzir činjenice da optuženi nije osuđivan, da je mlađe punoljetno lice, nezaposlen, lošeg imovnog stanja, student, kao i to da je priznao krivicu za ovo krivično djelo i time pomogao da se troškovi krivičnog postupka smanje.