Kasne s uslugom prijenosa broja
2

RAK kaznio HT Mostar sa 120.000 KM

Klix.ba
Regulatorna agencija za komunikacije je donijela rješenje kojim se izriče novčana kazna Javnom preduzeću HT Mostar u iznosu od 120.000 KM zbog kašnjenja uvođenja usluge prenosivosti brojeva u mobilnoj telefoniji. Novi rok koji je dat ovoj firmi je 30.11.2012. godine.

U saopštenju iz ove agencije se navodi da su utvrdili da je dugotrajnim neizvršavanjem obaveza uspostavljanja usluge prenosivosti telefonskih brojeva u mobilnoj telefonskoj mreži, firma JP HT d.d. Mostar zaustavila proces primjene ove usluge u mobilnim mrežama u Bosni i Hercegovini i time onemogućila korisnicima bilo koje mobilne mreže u BiH da pristupe toj usluzi.

"Podsjećamo, ovo je četvrti put da Agencija kažnjava firmu JP HT d.d. Mostar zbog nepoštivanja rokova (01.08.2011., 31.12.2011., 30.06.2012. godine) i početka pružanja usluge prenosivosti telefonskih brojeva u mobilnoj telefonskoj mreži", precizirali su iz RAK-a.

Agencija je upozorila firmu JP HT d.d. Mostar da će, ukoliko ne provede nalog u datom roku, uključiti i primjenu drugih propisanih mjera, kao što je obraćanje nadležnim organima radi pokretanja postupka iz njihove nadležnosti u cilju utvrđivanja odgovornosti za unošenje poremećaja na tržište telekomunikacionih usluga.