BiH
6

Rajko Vasić podnio ostavku na mjesto sekretara SNSD-a

FENA
Rajko Vasić
Rajko Vasić
Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić, koji je u proteklih nekoliko dana naišao na osudu javnosti jer je nazvao studente “kopiladima”, podnio je ostavku na ovu funkciju, koju je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas prihvatio.

"Pošto se moje ime i dužnost u stranci posljednjih dana u javnosti nastoji iskoristiti za nanošenje štete SNSD-u, jučer sam predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku podnio ostavku na funkciju izvršnog sekretara, a predsjednik je jutros ostavku prihvatio", navodi se u Vasićevom saopćenju.

Vasić je na svom blogu akademce nazvao “kopiladima”.

Zbog Vasićeve izjave studenti su ogorčeni, a posebno djeca bez jednog roditelja te smatraju da je potpuno neprimjereno da to može da pomisli, a još manje da napiše izvršni sekretar vladajuće stranke.

"Dronjci i ostali studenti, sreća njihova da ne postoji obavještajna služba Republike Srpske, inače bi na vrijeme saznali Ko Te Šalje, zahtijevaju sada vrući četvrti paviljon. Zašto baš sada. Jer. Kada bi se sutra počeo graditi, niko ko sada studira ne bi stanovao u njemu. Otkud toliki altruizam među kopiladima", stoji na blogu Rajka Vasića, još od 6. juna.

Predsjednik Unije studenata Nikola Dronjak odbacio je tvrde da su protesti, odnosno performans studenata 6. juna, kada su "otvorili" nepostojeći četvrti paviljon, bili politički motivisani.