BiH
0

Rajko Vasić studente nazvao kopiladima

FENA
Rajko Vasić
Rajko Vasić
Predsjednik Unije studenata Nikola Dronjak pozvao je predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da isključi iz te stranke Rajka Vasića jer je, nakon jučerašnjih protesta banjalučkih studenata i spaljivanja studentske povelje, akademce nazvao "kopiladima".

"Dronjci i ostali studenti, sreća njihova da ne postoji obavještajna služba Republike Srpske, inače bi na vrijeme saznali Ko Te Šalje, zahtijevaju sada vrući četvrti paviljon. Zašto baš sada. Jer. Kada bi se sutra počeo graditi, niko ko sada studira ne bi stanovao u njemu. Otkud toliki altruizam među kopiladima", stoji na blogu Rajka Vasića.

Glasnogovornica SNSD-a Dušica Savić je za neke medije u Banjoj Luci rekla da, što se tiče interneta, zvanične izjave SNSD-a su samo one koji su objavljene na oficijelnom Internet sajtu SNSD-a.

Dronjak je danas dodao i da nisu tačne informacije ministra prosvjete i kulture Gorana Mutabdžije da su nelegalna organizacija, jer su oni u tehničkom mandatu, do izbora novog rukovodstva, 14. juna, a da je ministar pokazao "elementarno neznanje".

"Mi smo i legitimni i legalni i Nikola Dronjak, predsjednik Unije studenata RS-a sa svojim studentima će zakazivati sjendicu kada on i studenti hoće, a ne kada Goran Mutabdžija, član SNSD-a to hoće, jer bi on najviše volio da studenti imaju 'crvenu knjižicu' i slušaju njega šta govori. E, taj film sigurno neće gledati", kazao je Dronjak.

Istovremeno, Mutabdžija je pozvao danas studente u RS-u na saradnju i razgovor.

"Ministarstvo prosvjete i kulture razmatralo je i prihvatilo zahtjeve studenata koji se odnose na unapređenje studentskog standarda i oni će u najskorije vrijeme biti realizirani", potvrdio je.

Iz Vlade RS-a su naveli da su uložili u proteklom periodu više od 60 miliona maraka u izgradnju, obnovu i opremanje visokoškolskih ustanova i studentskih domova, čime je značajno poboljšan kvalitet rada i uvjeta studiranja.

"Pozivam studente da se uzdrže od incidenata, da ne podliježu nikakvim pritiscima i da vrijeme i energiju usmjere na ostvarivanje što boljih rezultata na svojim studijima a da sva otvorena pitanja rješavamo mirnim putem i razgovorom", naveo je Mutabdžija.