BiH
0

Rajko Vasić: Izbor Kukića je politička manipulacija SDP-a

SRNA
Rajko Vasić
Rajko Vasić
Za SNSD odlaganje sjednice parlamenta BiH predstavlja pokušaj SDP-a da nelegalnim političkim manipulacijama dođe do podrške za postavljanje Slave Kukića na funkciju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

"Mislim da svako ozbiljan u BiH treba da shvati da je to providna igra i da, što se tiče Republike Srpske, ništa neće biti od promjene stavova i ništa neće biti od mandatara Kukića", izjavio je izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić.

On je rekao da zahtjev Kukića za dodatnim vremenom za pripremu programa Komisiji za pripremu izbora Vijeća ministara BiH predstavlja "kupovinu vremena za SDP BiH, da bi se agonija u BiH nastavila". 

Vasić je istakao da je jasno da za ovo neće dobiti podršku stranaka iz RS.

"SDP pokušava da kupuje vrijeme, da bi odugovlačio sa propašću njegovog kandidata i njegovog mandatara, jer je očigledno da je priča o nestranačkom kandidatu još jedna klasična SDP-ova prevara i prevara bošnjačkog političkog kruga", rekao je Vasić. 

Izvršni sekretar SNSD-a naglasio je da ovo predstavlja nastavak politike SDP-a sa onima koji se "samo deklarišu kao naručeni Hrvati i kao neko ko nije povezan sa čaršijskom i SDP-ovom klasičnom manipulativnom politikom".