Razgovor uz kafu
0

Raguž sa Borenovićem u šetnji Banjom Lukom: Vraća li se u političke vode?

N. V.
Borenović i Raguž u šetnji Banjom Lukom
Borenović i Raguž u šetnji Banjom Lukom
Lider PDP-a Branislav Borenović i bivši lider HDZ-a 1990 i nekadašnji predsjedavajući Vijeća ministara u Bosni i Hercegovini Martin Raguž prošetali su Banjom Lukom i razgovarali o političkoj situaciji.

Kako je napisao Borenović na svom Twitteru uz fotografiju s Ragužom u jednom od banjalučkih kafića, tema njihovog neformalnog sastanka je bila aktuelna i složena geopolitička situacija te unutrašnji odnosi u BiH.

"Drago mi je u sunčanoj Banji Luci vidjeti Martina Raguža nakon dugo vremena. Popričati o aktuelnoj i složenoj situaciji, a posebno o unutrašnjih bh. izazovima sa dobrim prijateljem je uvijek ugodno i zanimljivo", napisao je Borenović.

Nezaobilazne teme ovog opuštenog razgovora dvojice političkih poznanika svakako su bile i izborni i postizborni izazovi u Bosni i Hercegovini

Kako saznajemo Martin Raguž je jučer učestvovao na Političkoj akademiji HDZ-a 1990 čiji je bivši predsjednik, pa je tako iskoristio vrijeme i da podijeli razmišljanja o aktuelnoj situaciji sa dobro poznatim prijateljem Branislavom Borenovićem, liderom PDP-a.

Šetnja Banjom Lukom (Foto: Klix.ba)
Šetnja Banjom Lukom (Foto: Klix.ba)

Zabilježili smo njihovo druženje, a ne možemo se ne zapitati i da li ovo znači da se Raguž vraća u političke vode.