Skoro 24 sata
125

Radovi na izvorištu Bačevo u Sarajevu nastavit će se duboko u noć, građani i dalje bez vode

V. K.
Radnici preduzeća Vodovod i kanalizacija Sarajevo (ViK) nastavit će duboko u noć raditi na otklanjanju kvarova i sanaciji glavnog cjevovoda na izvorištu Bačevo, potvrđeno je za Klix.ba.

Zbog otklanjanja kvarova, veći dio glavnog grada Bosne i Hercegovine od četiri ujutro je bez vode, a iako je prvobitno najavljeno da će se radovi okončati do kasnih večernjih sati, čini se kako to neće biti slučaj te da će radovi trajati do kasno u noć.

Na pitanje da li bi se mogao znati okvirni termin završetka radova, iz ViK-a nisu mogli ponuditi adekvatan odgovor.

"Tokom sanacije već identifikovnih mjesta isticanja uočena su uzdužna kapilarna napuknuća u donjem dijelu cjevovoda na površini veličine cca 1,5 m x 0,5 m. Nakon toga radnici su pristupili izradi čeličnog segmenta te montaži i zavarivanju", naveli su ranije u saopćenju.

Također, naglašeno je kako radove otežavaju i vremenski uslovi u Sarajevu.

"Ekipe ViK-a su od ranih jutarnjih sati na terenu gdje rade sve što je u njihovoj mogućnosti da se ovaj zahtjevan zahvat uspješno privede kraju. Zbog ovih radova isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom što podrazumijeva da je u pojedinim dijelovima grada na višim kotama i na višim spratovima došlo do prekida vodosnabdijevanja", navodi se.

Čitatelji portala Klix.ba požalili su se ranije i na rad dispečerskog centra Vodovoda i kanalizacije te su poručili kako se niko na navedene brojeve telefona ne javlja.

Predstavnici kompanije za Klix.ba su saopćili kako su aktivne tri telefonske linije te da se radnici javljaju na telefone, ali da u određenim trenucima može doći do zauzeća.

Također, naglašeno je kako građani sve informacije o stanju na terenu mogu dobiti pravovremeno i na zvaničnoj Facebook stranici Vodovoda i kanalizacije.