Nastavlja se trakavica
23

Zakazan novi sastanak: Da li će KCUS konačno dobiti novog generalnog direktora?

N. Ž.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
U narednoj sedmici će se održati sastanak između predstavnika Privremenog Upravnog odbora Kliničnog centra Univerziteta u Sarajevu i delegacije Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Jedina tema na ovom sastanku bit će imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića na mjesto generalnog direktora KCUS-a.

Kako za Klix.ba kaže Dragan Stevanović, član Privremenog Upravnog odbora KCUS-a, na sastanku će prisustvovati i Nediljko Rimac, federalni ministar zdravstva.

"Ove sedmice bi konačno trebala biti riješena ova trakavica oko imenovanja prof. dr. Gavrankapetanovića", kratko je komentarisao Stevanović.

Kako je pojasnio, pored Rimca, sastanku će prisustvovati predstavnik Privremenog upravnog odbora KCUS-a, kao i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić.

Podsjetimo, Nediljko Rimac je već dva puta odbio dati saglasnost za imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića na mjesto generalnog direktora KCUS-a.

Oba puta je navodio nedostatak dokumentacije kao obrazloženje, a zbog ovih poteza je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković podnio krivičnu prijavu protiv Rimca.

Trenutno je na mjestu v.d. generalnog direktora Alen Pilav, a prije njega je na poziciji bila Sebija Izetbegović.