BiH
0

Radojičić novu zgradu Vlade poredi s građevinama Bana Milosavljevića

FENA
Predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić smatra da će novom zgradom Vlade Republika Srpska i Banja Luka "dobiti građevine koje će da traju dugo vremena, što s jedne strane treba da bude simbol, a s druge veoma funkcionalno".

Izgradnju nove zgrade Vlade RS-a, koja je izazvala velike rasprave zbog koštanja od oko 180 miliona KM, Radojičić je u izjavi novinarima uporedio s građevinama koje je u svoje vrijeme gradio ban Svetislav Milosavljević, u vrijeme velike krize, a što je i tada izazivalo velike pritužbe.

"Centar Banje Luke, koji danas imamo, ustvari je napravljen u to doba i to je ono čime se mi danas ponosimo", naveo je Radojičić.

Istaknuo je da je danas entitetska vlada sa svojim ministarstvima "razbacana" u desetine ureda, u privatnim prostorima, što znači da ima osnova da se izgradi racionalan i funkcionalan objekt.

"Naravno da se tako veliki objekt ne može napraviti s nula maraka, a mislim da su računice koje su izvedene o cijeni koštanja kvadratnog metra, s obzirom na enormne cijene stambenog i poslovnog prostora koje imamo u Banjoj Luci, zaista u duhu dobrog domaćina", tvrdi Radojičić.