Od 1. aprila
147

Radničke elektronske kartice za javni prijevoz u Sarajevu bit će moguće dopuniti na tri, šest i 12 mjeseci

B. R.
Sarajevo (Foto: I. L./Klix.ba)
Sarajevo (Foto: I. L./Klix.ba)
U ponedjeljak, 1. aprila, počinje dopuna elektronskih kartica za javni prijevoz u Sarajevu i dopuna će se vršiti do 15. aprila. Dopuna kartica za mart važi do 6. aprila, a korisnici radničkih elektronskih kartica će od aprila imati novu mogućnost.

Naime, kako su saopćili iz preduzeća GRAS, radničke elektronske kartice će od aprila biti moguće dopuniti za period od tri, šest i 12 mjeseci. Napomenuli su da će se penzioneri moći odlučiti za dopunu za jedan ili tri mjeseca te da prilikom dopune moraju donijeti posljednji ček od penzije, elektronsku karticu i ličnu kartu na uvid. Onima koji imaju najnižu penziju dopuna kartica iz novembra 2023. važi do 30. aprila 2024.

Učenicima osnovnih i srednjih škola te redovnim studentima dopuna elektronskih kartica iz februara ove godine važi do 30. juna, a učenici i studenti koji nisu izvršili dopunu mogu to učiniti na svim GRAS-ovim prodajnim mjestima.

Nakon dopune radničke elektronske kartice potrebno je sačuvati račun o izvršenoj dopuni, dok učenici srednjih škola, redovni studenti i penzioneri s najnižom penzijom trebaju sačuvati potvrdu koju dobiju prilikom dopune, a radi neometanog korištenja prijevoza kod oba prevoznika.

Korisnici javnog prijevoza koji imaju elektronske kartice obavezni su prilikom svakog ulaska u vozilo izvršiti validaciju svoje vožnje - potrebno je karticu prisloniti na validator u vozilu.

Dopuna elektronskih kartica vrši se na GRAS-ovim prodajnim mjestima: Ćumurija, Otoka, Ilidža, Dobrinja, Nedžarići, Hadžići i Vogošća.

Prodajna mjesta Ćumurija, Otoka i Ilidža radnim danima od 1. do 5. aprila radit će produženo od 7 do 16:30 sati, a od 8. aprila do kraja mjeseca od 7 do 15 sati. Prodajna mjesta Dobrinja, Nedžarići, Hadžići i Vogošća rade radnim danima od 7 do 15 sati. Sva prodajna mjesta u subotu, 6. aprila, radit će od 8 do 13:30 sati, saopćili su iz GRAS-a.