Komentari (78)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stedile gazde na skeli da si mogu kupiti najnovije aute , po cijeni tudjih zivota. Fuj.
žalosno je sto samo inspektori izlaze kad se dogodi nesreca, mi se uvijek bavimo posljedicama, a za uzroke nije ni bitno
Ja stvarno ne znam šta rade nadležni organi. Ovaj objekat i dalje predstavlja veliku opasnost. Zašto vozila ispod objekta nisu uklonjena??? Niko živ ne smije proći ovom stranom. Dostavljam sliku: http://www.imageupload.co.uk/images/2015/01/29/opasno.jpg Ljudi nemojte se igrati! Jesu li oni normalni? Oplata na zadnjoj etaži je pričvšćena za beton koji se još uvijek vezuje (očvršćava) kako ne treba i to u ekstremnim uvjetima (vjerovatno nisu dodani aditivi po recepturi za ovaj tip betona). I dalje se igraju na gradilištu, jer nije osigurano područje s te strane objekta. Skela je nestručno postavljena i svaki čas postoji mogućnost odvajanja postavljene oplate i povlačenja za sobom i lošu skelu (kao i na glavnoj ulici što se desilo).
Avetinjska zgrada :/
Rokovi kratki.....organizacija, nula.......poslodavce ne zanima običan čovjek (uvijek ima zamjena).....žurba...nemar....i, evo šta se desi........vidjećemo da li će neko odgovarati za ovo.....ali, k'o da gledam, kriv je radnik, jer nije pazio i nije se pridržavo HTZ pravila.....
Papak da ustedi, 21. vijek a drvena mu skela.
koja je ovo tuga, zivis u nekoj stracari, a zivot izgubis gradeci bogatasko zdanje gdje ce guzonje prati milione. i sutra ce te svi zaboraviti. kolege radnici ne smiju nista reci, jer se boje da ne izgube tih jadnih par stoja sto zarade, vjerovatno na crno.
Dok zarade za "drzavne parazite" pa dok zarade za "privatnika", nema ih nigdje. Za par stoja, vjerovatno na crno, rizikuj zivot. Saucesce porodicama poginulih.
lako je sad Srati o skeli o radu osiguranju plati vlasniku inspektorima politicarima kasno je nastradase dva insana koi su prinudjeni raditi u svakakvim.uslovima da bi prehranili porodicu sve ovo ide ka jos vecoj propasti jos vecoj bjedi dok nam svima nedje iz guzice u glavu pa fine motke ili tojage pripremimo pa udri po ovoj Bagri na funkcijama jer samo tako ih mozemo maci ili nauciti pameti da se nezajebavaju sa Narodom jer nam je brate vise Dopizdilo gledati kako nas unistavaju i kradu bez imalo osjecaja krivnje
Zaista je izrabljivacki imati drzavne radnike i monopolisticke drzavne firme kje imaju duplo vece plate, rade efektivno 2 sahata na dan, imaju 1 mjesec godisnjeg, nikad u opasnosti za posao itd..itd...Oni zive kao bubrezi u loju na ustrb ove sirotinje koja gine na ovakvim i slicnim radilistima a koja mora i sebi i njima zaraditi platu.
Stručni inženjeri će i dalje biti na birou rada, jer ne žele da za 500 KM rade kod privatnika mesara člana nacionalne stranke, koji njihovu platu potroši za doručak a oni rizikuju svoj život i živote radnika da bi gazdi zaradili mercedesa na svakom objektu. Ko je kriv za ovo ? Kriv je kapitalistički sistem, je*o vam on mater božiju.
Sto se ne srusi zgrada parlamenta ili sl. a ne pet preko leda sirotinje....
100 000 u narednih 8
ovi gori nego oni kinezi sto skelu prave od bambusa...
Bambusova skela zbog svoje jacine i elasticnosti je najbolja na svijetu
ma znam to, gledao sam kad prave skelu od bambusa, vezu nekim trakicama. ipak, po nekim gradjevinskim standardima, ludost je to sto oni rade. a kod nas je bez ikakvih gradjevinskih standarda. samo u onim gredama ima nekoliko tona tereta...
bolje indijanci naprave skelu, ovakvu nisam nikad vidio