Ogorčeni odnosom vlasnika
0
Radnici GP Bosna: Naše porodice gladuju
Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@Job.ba Odjobi!
Da se plaća ispijanje kaHve, bacanje mombi i traženje sadake, Bošnje bi bile nabogatiji narod na svijetu.
Privatizacija nije sporna, ali se tom prilikom pored njenih benefita, preuzimaju i neke obaveze koje NEKO definira. Taj NEKO ko dobiva platu sa njihovih i mojih leđa treba da vodi računa o svim aspektima privatizacije, pa i uposlenicima. Novi vlasnici preuzimaju obaveze definirane u ugovoru o privatizaciji, a NEKO treba da vodi računa o provedbi istih. Ovo je samo jedna u nizu nekada uspješnih firmi koje su privatizirane na jedinstven način (poznat samo kod nas) i koju su novi vlasnici učinili propalom !!! Koji to vlasnik upropaštava nešto SVOJE što je platio po realnoj cijeni i zašto ? Ovo su basic odgovori, a za advanced ili expert level, obratiti se \"nesretnim\" vlasnicima kojima propada imovina.
a zasto je privatizacija sporna?
Tako to biva kada četnici preuzmu firmu Šešelj amidžić Vojislava Šešelja te Kisić.Sistemski se uništa sve sa prefiksom Bosna.
otisli poslovi u gradjevini...nema kredita - nema gradjenja...nece se skoro vratiti.
U zemlji siromaha jos niko nije priznao da je siromasan. Pogledajte samo kulturu, sve su pjesme o nekakvom zlatu, svili.... Kao da su bili siti i kad su imali to nesto plate, ali ne daj Boze da se udruze u sindikate, da pokazu solidarnost. Ali ne. Napisace na karton da su gladni.
Ko su vlasnici koji su privatizirali ovu firmu? Jesu li preuzeli neke obaveze u pogledu nastavka rada tom prilikom ? Ko je potpisao ugovor ispred Agencije za privatizaciju ? Ima li neka od silnih institucija na našim plećima zadužena za praćenje provođenja privatiziranih firmi ? Ima li IKO u ovoj jadnoj zemlji KRIV za sve ovo što se događa ?
Raspast će se \"GP BOSNA\" kao i moja \"VRANICA\",i nikom ništa,pojeo vuk magarca !
nista se ne brinite. sad ce vas cera posjetit i podjelit vam tespihe.
Sirotinja i fukara se buni samo kad nema 1 kg brašna u kući, do tada kao MRTVACI šute.
to jeste bosna ali na 24%,to treba u ustavu objaviti hihihihih....bolji dijelovi hb i rs svoje probleme rjesavaju u maticama hihihihihhihi
naravno da mi vas je žao jer sam zapamtio bolja vremena i jer sam socijalno osjetljiv. Ipak, pitam se gdje ste svi vi kad treba izaći na ulice i rastjerati bandu u crnim limuzinama sa Marindvora i iz Alipašine ulice ? Gdje ste da kažete da su vas prevarili ? Kad izađe na ulicu grupa građana, pred Katedralu i traži smjenu vlasti, gdje ste tada ? što se niste udružili sa drugim prevarenim radnicima (Feroelektro, Hidrogradnja, Vranica...) pa da vide da ne može ovako više. Sad se češete jer vas svrbi, sutra će drugi... a ovi na vlasti računaju sa vašom razjedinjenošću. Želim vam (i nam) sve najbolje...
qwerty KAKO TE MAJMUNE NIJE STID NAPISATI OVAKAV KOMENTAR AKO LJUDI NISU PRIMILI PLATU 5 MJESECI.ZAISTA JE ČESTO INSAN KO HAJVAN.
Da ih sretnes na ulici nijedan ne bi priznao da gladuje i da je siromasan.
NAJVJEROVATNIJE ĆE UPRAVA GP BOSNA DONIJETI ODLUKU DA RADNICI VRATE PRIMLJENE PLATE.ŠTO DA NE ?:( IONAKO RADE ŠTA HOĆE.,A ZAKON IH NARAVNO ŠTITI.JER OVO JE NADMAŠILO I NADREALISTE