Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prije 5 godina su me zvali za posao iz Dite, tada je vlasnik bila sarajevska Lora. Kad sam vidio ispred terenska vozila a radnici na minimalcu znao sam o čemu je riječ. Zdra\'o. Bio sam u pravu. Sad imam ekstra dobar posao. LOPOVLUK do bola, jadni ljudi.
PA HAJTE TUZLACI U AFGANISTAN TAMO SU VASE ZLATNE KASIKE....
zivio moj rodjak jasmin imamovic,sredio mi poso u opstini...
@SDP - A poslije kupanja na Panonici, neka odu do Gradskog parka na historijski čas o srednjovjekovnoj Bosni, Tvrtku I Kotromaniću, Banu Kulinu, do Sonog trga da se informišu o 7000 historije Tuzle,o antifašizmu,NOB-u,Titu,nadvožnjaku koji ne vodi nigdje, neka obiđu svih 300 fontana i poslije toga neka idu kući gdje ih čekaju gladna djeca i žena, bez ovjerene knjižice, sa komadom jučerašnjeg hljeba na stolu i sa suzama u očima. Kad ih žena pita za platu, a djeca za čokoladu, neka kažu: \"Nisam dobio platu 25 mjeseci, nemam uvezan staž, topli obrok, prijevoz, ni šta da obučem, ali imam vas gdje izvesti da se divite remek djelima našeg načelnika \"Velikog Vođe\". Bitno je zasanjati!\" Jest, bitno je zasanjati, a mi ćemo svi još malo pa sanjati ručak, dok je Jasmin Imamović davno ostvario svoj san: Passat CC, vilu u Dubrovniku i Raveni, platu od 5000 KM i kćerke koje studiraju i rade u inostranstvu, dok nama prodaje maglu.
Zašo niko od tih radnika ne pominje da je DITA sada sladište opasnih kemikalija koje u dijeu preduzeća skladišti KEMOKOP kontroverznog tuzlanskog autoprevoznika Srećka Lovrića.Kada je čuo da će biti problema sa daljnim ostankom u DITI i što od Direkcije za vode u Sarajevu nije dobio dozvolu za skladištenje otpada kupio je za sitne pare Fabriku azbesta kod nas u Petrovu na Ozrenu. Narod se digao i sprečio dovoz otpada, a nisu protiv toga samo stanovnici naše opštine već i iz Lukavca i Gračanice. Zašto se o tome ne priča a vezano je za temu?
Treba srušiti fabriku DITA i napraviti još jedno jezero iz milionskog kredita kojeg će podići naš sposobni i dragi načelnik Imamović. Jasmine, pošalji ove radnike na kupanje u jezera i objasni im šta je evropska Tuzla.
PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE!!! da skinemo ovu bagru sa vlasti!
ZAPALITE SVE
ROB ILI GROB UVJEK SU TAKO GOVORILI I PRIJE DRUGOG SVJETSKOG RATA I SADA ISTO GOVORE.ROBOVA NIKADA NECE NESTATI SHVATITE TO,JEDNI PRETVARAJU U ROBLJE,A DRUGI SALJU NAS U GROBLJE I TAKO UVJEK SE VRTI ISTORIJA U KRUG,SVE JASNO I GOLUBU NA GRANI VISE.
A mozda da vlasnik Lore d.o.o. proda jahtu koja mu lezi u Splitu i isplati to? hehe, eto vam SDA i zlante kasikice i sloboda i patriotizam; ogulise vas ko sto vas u komunizmu niko nikad nije gulijo ooo radniciiii (i seljaciiii) !!!!
Ma kakav strajk nema nista od toga barem ovde,dok ne padne mrtva glava toj osobi sto je odgovorna za to ili clanu njegove familije,e onda bi vec bilo nesto.
Pa čekajte ljudi!!! Od koga tražite sada plate?!? Od Vlade???? Ja vam ne bih dao jer to su i moje pare?!? Kada ste privatizovali firmu neko je bio uključen i od vas iz sindikata.... tražite plate pute msuda od vlasniak firme, ne od vlade.. Vlad s tim nema ništa ili ako misltie da je lopovluk SUD... Ovako ispada da svak iradnik koji rad ikod privatnika - U PARK pa da mu vlada dadne platu.. Kud će nas to dovesti ljudi moji, rat nas je faakt ulijenio
Sve bih da vjerujem da nije robovlasnicko drustvo, ali ne ide. ROBOVI PROBUDITE SE. IZADJITE IZ CAHURE PA RADITE ONO STO CE PROMIJENITI STANJE VASEG UMA. NE UNISTAVAJTE SVOJ ZIVOT ZA ONE KOJI ZA VAS I NE ZNAJU.
sve su unustili sto se dalo unistiti... zelim vam samo da vam se sve to vrati vasoj djeci u buducim narastajima... e moj dragi Tito...
uvijek mi je žao ovog naroda ,,jadni su ovi radnici kad nisu na vrijeme skontali da ih ovo čeka,,
S D P- sjebasmo državu poprilično