Donacija Općine Centar
0

Računari i novac za Očnu kliniku te Ortopediju i traumatologiju KCUS

FENA
Općina Centar osigurala je donaciju za potrebe Klinike za ortopediju i traumatologiju i Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS).

U ime općinskog načelnika Dževada Bećirevića današnjem događaju upriličenom tim povodom u KCUS-u prisustvovao je pomoćnik načelnika Općine Centar Osmo Babić. On je istaknuo zadovoljstvo Općine Centar što će tom donacijom doprinijeti kvaliteti rada KCUS-a kao medicinske ustanove koja je na usluzi građanima te općine i šireg područja te izrazio nadu da će suradnja biti nastavljena za dobrobit građana.

Generalni direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović danas je potpisao ugovor o donaciji i zahvalio je za tu petu donaciju Općine Centar u ovoj godini.

Naglasio je da je u današnjoj donaciji pet računara s printerima za Kliniku za očne bolesti, te 4.500 KM za nabavku aparata za mjerenje stabilnog koljena - Artrometar KT - 1.000 za Kliniku za ortopediju i traumatologiju.

Zamjenik šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju prim. dr. Karlo Masak istaknuo je da će spomenuti aparat umnogome poboljšati dijagnostiku koljena, te da je taj aparat vrijedan i za ljekare i za pacijente.

Šefica Očne klinike Emina Alimanović - Halilović kazala je da će računari poslužiti za adekvatnu obradu medicinske dokumentacije, a uvezat će se i u sistem što će doprinijeti boljem povezivanju zdravstvenih djelatnika.

Klinički centar Univerziteta Sarajevo u ovoj godini dobio je donacija u opremi i lijekovima u vrijednosti 935.000 KM, a najveći pojedinačni donator je bh. iseljenik u SAD-u Besim Velić koji je donirao 300.000 dolara. Sanela Jenkins u više navrata donirala je ukupno 1,5 miliona KM.