BiH
0

Putni pravci u Banjoj Luci prohodni, ekipe na terenu

SRNA
Banja Luka (Foto: SRNA)
Banja Luka (Foto: SRNA)
Svi putni pravci na području Banje Luke prohodni su, a ekipe zadužene za čišćenje snijega konstantno su na terenu.

Milan Plavšić, tehnički direktor preduzeća "Čistoća", koje održave veći dio gradskog područja, navodi da je sva raspoloživa mehanizacija na terenu i da će se danas maksimalno raditi na ručnom čišćenju trotoara, gdje mašine ne mogu očistiti.

"Sol malo slabije djeluje zbog niskih temperatura, ali rejon koji mi držimo pokrile su sve mašine i djelujemo neprekidno od četvrtka uvečer", rekao je Plavšić i dodao da ovo preduzeće raspolaže dovoljnim količinama soli i abrazivnog materijala.

Plavšić je istakao da se sinoć radilo na čišćenju parkinga, ali snijeg je tokom noći ponovo napadao i ima već parkiranih automobila, tako da će se danas pokušati nešto uraditi. 

Na seoskom području Banje Luke snijeg dostiže visinu od 60 do 120 centimetara, a u preduzeću "MG mind" ističu da su svi putevi koje je ovo preduzeće dobilo za održavanje prohodni. Ekipe ovog preduzeća su na terenu i čiste puteve na području Stričića, Pavića i Vilusa.

Na području Ljubačeva, Krmina, Bočca, Aginog Sela i Krupe na Vrbasu visina snježnog pokrivača je od pola metra do metar, a ekipe preduzeća "Eko-euro tim" su na terenu i održavaju puteve prohodnim.

"Snijeg pada i duva vjetar što otežava rad, ali svi putevi za koje smo zaduženi su prohodni i saobraćaj se odvija nesmetano", ističu u ovom preduzeću. 
U Banjoj Luci je oblačno vrijeme i pada snijeg, temperatura je minus 11,5, dok visina snježnog pokrivača u gradu iznosi oko 33, a na Banj brdu 44 centimetara .

Iz Administrativne službe grada Banja Luka podsjećaju građane da su, prema Odluci o komunalnom redu, dužni da uklanjaju snijeg i led ispred stambenih zgrada i to svako ispred svoga ulaza.