Napadaju ljude i oštećuju vozila
0
Psi lutalice postali noćna mora građana Livna
Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
gradjani livna su sretni, psi lutalice kojih ima skoro vise nego sosona su cjelodnevna mora gradjana sarajeva
To nije samo problem Livna,to je problem i drugih gradova. Dijete ne smijem pustiti u park jer se sada na ljuljama i klackalicama ljuljaju i klackaju džukele.Čopor pasa živi i hrani se u dječijim parkovima. Laju i reže na svakoga ko prođe pored parka. I DA, TREBAMO DA ŠTITIMO ŽIVOTINJE dok djecu držimo iza rešetaka.
Imate jednostavno objašnjenje ovih smra.dova iz udruženja za \"zaštitu životinja\" vi ste kao stanovnici krivi, pas je dobar i on neće nikoga napasti, on osjeti vaš strah ili agresivnost pa reaguje. Zašto brate idete tamo gdje psi prolaze, sklonite se i sve će biti u redu, mali cuko av av. Vama av, av, mau, jeßo li vam pas ma.ter
nije dobro niti psima niti nama... ako postoji drustvo koje ih stiti neka iznadju novac za njihovo utociste...valjda ima neki sposoban menadzer tamo... najlakse je reci nema love i nikom nista i cekati da padne sa neba... ovo je sa psima uzas!!!!!!!
REALNO TE ZIVOTINJE SU NAJMANJE KRIVE,KRIVI SU TI KOJI SE BORE ZA NJIHOVA PRAVA I SADA SU DOVELI DO OVOGA!!!Humanost???Gdje je humanost u ovome pustili ih jadne milion ih ima gladne i zedne,normalno da su podivljali kad im je zivot sada gori nego prije.nimalo im nisu pomogli samo su ih jos vise ugrozili,kao i nas gradjane
Ja bi im maksuzije kupio teletine, natopio bih je kakvim otrovom i zatim u lov. Naravno, sve ovo u svrhu zastite zivota i imovine ljudi.
Psi su nam postali veliki problem. Ja volim zivotinje ali nije normalno koliko ih ima na ulicama svih gradova.... Vlast je donijela glupavi Zakon kojeg su napisali glupavi ljudi... Zakon se kao postuje ali samo djelomicno i to je problem... I naravno da frustrira ljude, pogotovo one koji se bore za egzistenciju i nemaju svaki dan da kupe barem onaj hljeb od 1KM, kako se moze traziti azil za zivotinje ako narod gladuje... A problem i dalje stoji i mnozi se...
@blah/f Jarane opet ponavljam ,ako ih volite vodite ih kući zaboga.Ja isto volim zivotinje i imam 2 psa adekvatno zbrinuta u boxu,namijenjena za lov.NIje u pitanju 1,2 KM ali ovaj narod izdvaja 8KM za televiziju,7 za vjerske zajednice,50 za struju,30 za telefon ,400,za hranu,školuje djecu itd,a plata 400-500 KM ili je nezaposlen.Prema tome da bi se riješili tih čopora sa ulica jedino je rješenje ono koje sam naveo ma koliko to okrutno bilo.
@ jedino rjesenje - glup ti je drugi dio komentara totalno, al totalno! Pratis li imalo stanje u drzavi, politiku, finansije i tako to? Za sve se mogu novci izdvojiti ali nasem poganom narodu je zao izdvojiti po samo 1 KM! Uzmimo za primjer da gradjani mjesecno izdvajaju po 2 KM za javnu kuhinju i samo 1 KM za azil za zivotinje. Al neee, gdje ce oni to dati! Mi koji volimo zivotinje smo zlocinci jel? Nek nam se sudi onda za taj zlocin, za to sto i zivotinje posmatramo kao mala bica koja se bore za zivot. Logicno je da ce nekoga napasti. Danas ce proci neko ko ce ih gadjati kamenjem ili udarati, a onda ce proci neko ko ih voli, zeli pomoci, pomaziti ih, nahraniti i sl. - ali psi pouceni ranijim iskustvom (prvog prolaznika) ce napasti s ciljem da se brane!
Trebalo bi ovima iz udruzenja za zastitu zivotinja uvalit po desetak u stan,kad ih toliko vole hebi ga.U zemlji gdje svaki gradic ima najmanje po jednu javnu kuhinjui i gdje pare za liječenje ljudi se namiču bukvalno proseći našlo se \"umnih\"bošnja koji bi ovu problematiku rješavali kao na zapadu,a nemaju para ni za kafe ili ti vode za životinje.Jedino rješenje je ono staro,da životinje uklanjaju šintori ili lovačka društva.Jeste okrutno ali trenutno ne postoji bolje rješenje dok se kakva bolešćuga nuje navukla,ili dok nisu koga pojeli.
I ostalih gradova, samo se o tom ne prica...
@cura iz zenice- svaka cast za komentar. od svih zivotinja, najvise volim pse, ali maknite ih vise s ulice!!! ja vec imam fobiju i vec neko vrijeme ne smijem izaci prosetati sama, svugdje idem autom, ne zato sto zelim ici, nego zato sto drugacije ne smijem, a svima kojima je pojam fobije jasan, posebno obrazlozenje im ne treba. @UH - samo zato sto neko nekog ne zeli nahraniti, ne znaci da ga treba napasti. ako pak nije tako, pretpostavit cu da je uredu da grizem sve one poslodavce koji mi ne daju posao, jer bih u dogledno vrijeme i sama mogla postati gladna. jel dosta pravdanja zivotinjskog nasilja. kontradiktorno je cuvati pse od nasilje (ukinuvsi sintere), a opravdavati ih kad je nasilje nacinjeno nad covjekom (kad pas ugrize covjeka).
U cemu je vas problem? Sta se ku.cite vise kao vi neki heroji, smetaju vam psi a ne smetaju vam sve cesca pojava ubica, otimaca, silovatelja itd? Svi pricate da hocete azil a kad se napravi onda je uzas davati novac za pse! Fuj, zbog takvih stvari mi se gadi BiH! AZIL ZA PSE I MACKE = NJIHOVO SKLANJANJE SA ULICA, nema vise opasnosti od pasa lutalica, nema ujeda, nema stradanja! Svi po 1 KM da donirate svasta bi se napravilo! Al vi bi i za tu 1KM haos pravili! Off the topic!
@UH grohotom se smijem tvom komentaru hahahaahahahahahahhahahahahaha p.s. Gospodjo, molim Vas da se odete zahvaliti Bogu sto su Vas psi napali i sljedeci put im ponesiti po kg teletine i obezbijedite im neki smjestaj da nisu na ulici, recimo neki hotel.
Veliki sam ljubitelj životinja,naročito pasa...ali ovo više nema smisla. Nesposobnjakovići koji primate 3, 4 milje mjesečno uradite nesto po ovom pitanju.
brzo ce se rijesiti ovih pasa cim su poceli nanositi stetu ovim lopovima sa luksuznim autima. jadni psi nisu ni svjesni da kad dirnes u njihovo preko noci te nema