Državna izložba pasa
0

Pseći manekeni paradirali pred sudijama u Gradišci

Piše: V. T.
Fotografije preuzete sa portala Balkankinology.net
Zraci sunca, te idealna temperatura i vremenski uslovi prvog dana oktobra uveličali su 12. Državnu izložbu pasa svih rasa “CAC BiH Gradiška 2011” koja je jučer održana u Gradišci.

Ovogodišnja manifestacija, kao i ranijih godina, organizovana je na stadionu FK Omladinac iz Brestovčine, a na takmičenje je bilo prijavljeno 255 ljubimaca iz BiH i drugih zemalja Evrope.

Izložbu je i ove godine, u saradnji sa Unijom kinoloških saveza BiH i Kinološkim Savezom RS, veoma kvalitetno i profesionalno organizovalo Kinološko udruženje “Moj pas” iz Gradiške.

U sklopu manifestacije održane su i specijalizovane izložbe retrivera, pasa V. FCI grupe i njemačkih ovčara, pod nazivom “memorijal Nemanja Šokčević”, u znak sjećanja na istinskog ljubitelja i uzgajivača njemačkih ovčara.

Četvoronožne ljepotane u Gradišci su, uz domaće sudije, ocijenjivali i priznati kinološki arbitri iz okruženja, a titulu najljepšeg psa izložbe ponijela je ženka njemačkog ovčara , čiji je vlasnik Elvir Velić iz Sarajeva.

Predivan kinološki vikend u Gradišci potvrdio je da je izložba u gradu na Savi još uvijek jedna od najpoznatijih i najposjećenijih kinoloških manifestacija u BiH, na koju se godinama odazivaju vrhunski uzgajivači pasa.